Charles en Perrine Hervé waren beiden geen boer, maar zeeman respectivelijk jurist. Hun passie voor een leven in contact met de natuur en het platteland zette hen op het spoor van permacultuur, microtuinderij wat leidde tot La Ferme du Bec Hellouin in Normandië.
In tien jaar tijd creëerden zij, al pionerend en onderzoekend, een bloeiend boerenbedrijf, en jaarlijks trekken ze vele belangstellende bezoekers. De boerderij heeft ook de belangstelling van onderzoeksschool INSEAD getrokken en er loopt een landbouwkundig onderzoeksprogramma.
Charles en Perrine hebben op hun boerderij de beste tradities en technieken gecombineerd, puttend uit brede reiservaring en grote belezenheid. Tegelijkertijd verdiepten zij zich ook theoretisch, wat context en visie opleverde. Die combinatie vind je terug in dit boek. Een mix van boerenverstand, theorie en antroplogie plus memoires en reisverhalen maken dit boek Zaaien met toekomst tot een vlot leesbaar, meeslepend en inspirerend verhaal.