Een menselijke economie

Voorzijde
Achterzijde
22,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789059118782
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Ad Broere
Druk: 1
Pagina's: 207
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2009
NUR: Mens en maatschappij algemeen

In zijn boek ‘Een menselijke economie’ toont Ad Broere aan dat de huidige economie is gebaseerd op hebzucht. Het boek verklaart de samenhang tussen geld en macht. Het is het eerste boek dat een haalbare oplossing geeft voor de kredietcrisis.

Hoe heeft de economische elite het tot deze kredietcrisis kunnen laten komen? Het antwoord op die vraag is tegelijkertijd een indringende oproep aan de lezer om alert te zijn over wat er zich momenteel op het financieel-economische vlak afspeelt. In Een menselijke economie wordt door middel van voorbeelden uit literatuur en interviews met ondernemers een uitweg uit de huidige crisis gewezen. Mensen leren afscheid nemen van alle vertrouwde gewoontes wat betreft geld en economie. Van daaruit ontstaan initiatieven waarbij de menselijke maat en menselijkheid de vaste basis zijn. En dat geneest en voorkomt een crisis.

Reacties van lezers:

‘Fascinerend, helder en spannend voor relatieve leken zoals ik’

Jos Collignon

‘Het is natuurlijk een hot item op het moment. Mij boeide de informatie in ieder geval.’ Kitty Terpstra

‘Een idealistisch en toch nuchter boek. Politici zouden het moeten lezen.’

Marieke van Willigen

‘Ad Broere breekt als geen ander met economische dogma’s. Hij durft buiten de gebaande wegen op zoek te gaan naar oplossingen voor een duurzame wereld.’

Ivo Valkenburg

Ad Broere (1948), econoom, is al meer dan 30 jaar actief in het bedrijfsleven. Als oud bankier, zelfstandig gevestigd bedrijfsadviseur, en docent/ontwikkelaar van leergangen bij diverse Business Schools, weet hij als geen ander zijn licht te laten schijnen op de sterke en zwakke plekken in de economie. ‘Het is de hoogste tijd om te bouwen aan een economie die het welzijn van mens, milieu en samenleving centraal stelt’.