Hoe we breken

Omgaan met tegenslagen in het leven

Voorzijde
Achterzijde
26,99
Leverbaar vanaf 18 november
+
Bestel
ISBN: 9789057126048
Uitgever: Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Vincent Deary
Druk: 1
Pagina's: 320
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
NUR: Psychologie algemeen

Wat gebeurt er als onze geest en ons lichaam over hun grenzen worden geduwd? Vincent Deary heeft als gezondheidspsycholoog jarenlang patiënten geholpen om te gaan met alles wat het leven hen voor de voeten werpt. Hij schreef Hoe we breken voor iedereen die soms het gevoel heeft dat het breekpunt is bereikt.

Grote trauma’s zijn in het leven relatief zeldzaam; het komt vaker voor dat er te veel dingen tegelijk misgaan, of dat we te maken krijgen met langdurige perioden van moeilijkheden of onzekerheid. Wanneer de wereld krimpt tot niets anders dan onze dagelijkse bezigheden, worden we ongelukkig, bezorgd, hopeloos en uitgeput. Met andere woorden: we breken. Dat betekent, zo laat Deary zien, dat de systemen die ons helpen door het leven te bewegen, ontregeld raken.

Door een beter begrip te krijgen van wat er met ons gebeurt als we voor moeilijke situaties staan, strategieën te geven om daarmee om te gaan, en een stevig pleidooi te houden voor de kracht van rust en herstel, helpt Deary ons een pad uit te stippelen om door moeilijke tijden te navigeren.

Vincent Deary is psycholoog en hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Northumbria University in Newcastle, waar zijn onderzoek zich richt op de ontwikkeling van nieuwe psychosociale interventies voor mensen met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder overlevenden van kanker en ouderen. Daarnaast is Deary werkzaam in de eerste Transdiagnostische vermoeidheidskliniek van het VK, waar hij in een multidisciplinair team mensen met ernstige vermoeidheidsklachten behandelt.

‘Deze overtuigende verkenning van psycholoog en onderzoeker Deary naar hoe tegenslagen in het leven hun tol eisen, zit vol met duurbetaalde wijsheid.’ – The Guardian

‘Opwindend... Wijs en meelevend’ – New Statesman