De hongerige stad

hoe voedsel ons leven vormt

Voorzijde
Achterzijde
34,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 33,20 i
+
Bestel
ISBN: 9789056628055
Uitgever: nai010 uitgevers publishers
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Carolyn Steel
Druk: 1
Relevante opleidingen: Management van de Leefomgeving
Pagina's: 339
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2011
Voorgeschreven bij o.a.: Van Hall Larenstein University of Applied Sciences
Vervanger van: 9789056628543
NUR: Mens en maatschappij algemeen

In De hongerige stad kiest Carolyn Steel voor een geheel nieuwe benadering van allerlei actuele problemen rond de manier waarop we eten. In dit enthousiaste en visionaire boek volgt de auteur het spoor van ons voedsel, van het platteland tot de stad, via markten en supermarkten, keukens en eettafels, afvalverwerking en terug, en vraagt zich af hoe wij voedsel kunnen benutten als een manier om onze steden beter te begrijpen, beter te ontwerpen, en leefbaarder te maken. Ze schetst een helder beeld van de impact van de moderne voedselproductie op onze planeet en op ons leven en verschaft inzicht in hoe het zo gekomen is en hoe we verder moeten. De hongerige stad is uiterst actueel, indringend en onmisbaar. Carolyn Steel is architect en auteur. Ze doceert aan de London School of Economics, London Metropolitan University en aan de Cambridge University. Haar Hungry City (2008) is een internationale bestseller. Steel reist veel en geeft bijna wekelijks lezingen. Ze vertelt met passie en met gevoel voor humor over haar werk en haar boek. Ze zal voor het verschijnen van het boek regelmatig naar Nederland komen voor diverse lezingen.