Eten en drinken voor, tijdens of na
de koers? In Wijn, worst en wielrennen
vind je hartige recepten, 'essentiële'
voedingstips en culinaire wielerver-
halen.
Dit kookboek telt 21 etappes. Alle
gerechten zijn overgoten met teksten
die niet uit het oog verliezen waar
wielrennen in essentie om draait: de
schoonheid van sport en landschap,
de renners, het resultaat en natuurlijk
lekker eten met af en toe een goed glas
rood, wit of rosé aan de rennerstafel.
Verhalen over coureurs die gelijkenis
vertonen met een asperge, succesvol
wijnboer worden of geduldig kunnen
luisteren naar een verhaal over po-
lenta, maar ook verhandelingen over
wielerposters bij de slager, drankmis-
bruik in het peloton, wielershirts met
een oester op de rug, kokende wieler-
journalisten, eten in volle vaart of over
pasta in de vorm van een bidon.
Michiel Postma schreef al diverse
kookboeken, is groot wielerliefhebber
en rijdt op een retro-racefiets Giant
Peloton Superlite.
Een kookboek met een knipoog.