Libellen brengen het grootste deel van hun leven onder water door als larve. Als ze volgroeid zijn vind je de larvenhuidjes aan de waterkant. De libel zelf is meestal al verdwenen. De aanwezigheid van de larvenhuidjes zegt veel over de kwaliteit van het water.
'Handboek Libellenlarven en hun huidjes' bundelt alle beschikbare kennis over ecologie en is specifiek gericht op de determinatie van alle 87 soorten in Noordwest-Europa. Het werk bevat een determinatiesleutel, soortbeschrijvingen en uniek fotomateriaal waarop alle details in beeld worden gebracht.
Determinatie van libellenlarven en hun huidjes in Noordwest-Europa
Leefwijze, vindplaatsen en ecologie
Uniek handboek voor liefhebbers en professionals
'Handboek Libellenlarven en hun huidjes' is een geheel herziene en aangevulde uitgave van de eerder verschenen Fotogidsen 'Larvenhuidjes van Libellen' en 'Larven van Libellen'. Het boek is bedoeld voor insectenliefhebbers en voor professionals van waterschappen, adviesbureaus en onderzoeksinstellingen.
Christophe Brochard is bioloog, natuurfotograaf en directeur van het ecologisch adviesbureau Bureau Biota.
Dick Groenendijk is ecoloog en gespecialiseerd in bijzondere vlinder- en insectensoorten. Hij is werkzaam als duin-ecoloog bij PWN.
Ewoud van der Ploeg is een allround ecoloog met grote kennis van de Nederlandse flora en fauna. Hij is specialist op het gebied van vleermuizen, sprinkhanen en vooral libellenlarven.
Tim Termaat werkt als ecoloog bij Bosgroep Midden Nederland. Hij is vooral geïnteresseerd in libellen en enkele andere insectengroepen.