Alles over je brein-buikconnectie en wat je kunt eten voor een betere stemming en meer energie – voor de lezers van De mooie voedselmachine en De glucoserevolutieWaarom krijgen we vlinders in onze buik als we iets spannend vinden en kunnen we misselijk zijn van bezorgdheid? Waarom vrolijkt chocola ons op, maar leidt zwaar tafelen vaak tot een after dinner dip? Het zit hem in de connectie tussen ons brein en onze buik. De twee communiceren via het zenuwnetwerk en via de bloedbaan: net zoals voedingstoffen in het bloed worden opgenomen, reizen chemicaliën uit de darmbacteriën via ons bloed naar de hersenen. Sommige bacteriën helpen ons om ons rustiger te voelen in stressvolle situaties of produceren het ‘knuffelhormoon’ oxytocine. Andere bacteriën maken stoffen aan die gekoppeld zijn aan neerslachtigheid en angst. Onze stemming is dus nauw verbonden met wat we in ons lijf stoppen: als we de juiste dingen eten, kan onze buik ons letterlijk opvrolijken, ons meer energie geven, en meer rust.Betekent dat dat je alleen maar groenten mag eten? Zeker niet! Goed eten is eten voor je fysieke én je mentale gezondheid. En laat het nou juist het eten van ijs en chocolade zijn waarbij ons gelukshormoon dopamine vrijkomt... Dit boek leidt je in tien praktische stappen naar een eetpatroon dat je meer energie, minder stress en een betere stemming oplevert zonder dat je iets hoeft te laten staan. Wil jij lekkerder in je vel zitten zonder te diëten? Dan is dit het boek voor jou.In de pers‘Emily Leeming is een geweldige onderzoeker. Haar no-nonsense inzichten in de voedselwetenschap zijn bijzonder waardevol.’ Tim Spector, epidemioloog, arts en wetenschapsschrijver