Recht doen aan sociale professionals / Druk 1

Voorzijde
Achterzijde
27,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 26,55 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789046907153
Uitgever: Coutinho
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Goos Cardol
Druk: 1
Relevante opleidingen: Social Work
Pagina's: 260
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam Zuyd Hogeschool
NUR: Algemene sociale wetenschappen

Sociale professionals zijn geen juristen maar worden in hun werk wel geconfronteerd met problemen van cliënten waarbij juridische kennis een rol speelt. Daarnaast ligt aan de Beroepscode voor de sociaal werker een mensenrechtenperspectief ten grondslag. Mensenrechten bieden een belangrijk moreel houvast en fungeren als een kader voor het sociaal werk. Aan de hand van praktijksituaties maakt Recht doen aan sociale professionals de wereld van het recht toegankelijk voor (aanstaande) sociale professionals.

Recht doen aan sociale professionals creëert in drie delen bewustzijn en kennis bij sociale professionals over alle juridische aspecten die horen bij het sociaal werk. Het eerste deel gaat over mensenrechten en laat zien hoe deze met alle aspecten van het maatschappelijk leven vervlochten zijn. Deel twee beschrijft aan de hand van de leefgebieden – zingeving, wonen, financiën, sociale relaties, lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid en werk en activiteiten – de juridische aspecten waar je als sociale professional mee te maken krijgt. Het laatste deel gaat dieper in op de ethische aspecten uit de beroepscode en juridische regelingen die van belang zijn voor sociale professionals.

Recht doen aan sociale professionals is geschreven voor studenten van de hogere sociale studies en voor professionals die behoefte hebben aan meer informatie over de juridische context van praktijksituaties.

Goos Cardol was lector ‘Opvoeden in het Publieke Domein’ en onderzoeker/docent aan Zuyd Hogeschool en verzorgt trainingen voor advocaten en medewerkers van gemeenten over het jeugdrecht en kinderrechten. Daarnaast is hij voorzitter van de werkgroep jeugdrecht van het Nederlands Juristen Comité Mensenrechten (NJCM) en lid van de klachtencommissie van Nidos.

Janine Janssen is lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties aan Avans Hogeschool, hoofd onderzoek van het Landelijk Expertise Centrum Eergerelateerd Geweld (LEC EGG) van de nationale politie en bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit.