Ondergrondse truffels die met de hulp van eencelligen de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Rauwe oesters die aan komkommer doen denken. De huid die soms metalig ruikt.
Harold McGee begint zijn verbazingwekkende reis door de wereld van geuren met de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, om te vervolgen met de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, om uit te komen bij de geuren van drank en voedsel.
Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.
De pers over Over eten & koken:
'McGee is heel duidelijk en to the point. Hét naslagwerk voor heel veel chef-koks.' Yotam Ottolenghi
'Ik adviseer dit boek aan iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' Johannes van Dam
'Een goudmijn aan informatie over elk ingrediënt en elk kookproces, met het antwoord op alle vragen die je maar ooit over eten zou kunnen hebben. Ik beschouw het als een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver
'Een onmisbare bron van informatie.' NRC Handelsblad
'McGee veranderde fundamenteel onze kennis over eten.' The Guardian