Over eten en koken

wetenschap en cultuur in de keuken

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
50,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 48,44 i
+
Bestel
ISBN: 9789046813935
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Harold McGee
Druk: 1
Relevante opleidingen: Voeding en Dietetiek
Pagina's: 876
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2013
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool van Amsterdam
Woorden: 450000
Vervanger van: 9789046800676
NUR: Eten en drinken algemeen

Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt of hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, is dit boek geschreven.Persrecensies

'Een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver

'Voor iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' Johannes van Dam