Als hechten moeilijk is / Druk 8

De rode draad uit het verleden - Een professioneel dialooggericht aanbod voor ambulante werkers in de jeugdzorg en ouders

Voorzijde
Achterzijde
25,60
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789044138184
Uitgever: Maklu, Uitgever
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Giel Vaessen
Druk: 8
Pagina's: 223
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789044116649
NUR: Psychologie algemeen

Als hechten moeilijk is gaat over kinderen en jongeren met hechtingsproblemen en -stoornissen. Het boek is met name geschreven voor ambulante werkers in de jeugdzorg.

De auteur beschrijft stap voor stap een professionele en dialooggerichte methodiek voor het begeleiden van jongeren met hechtingsproblemen en -stoornissen én hun ouders en opvoeders in hun eigen thuissituatie, pleeggezin of gezinshuis.

Hij benadrukt:

• psycho-educatie over hechtingsproblemen;

• het in kaart brengen van de gezonde en de minder florissante ontwikkeling van het kind;

• het in kaart brengen van de krachten en de zwakten van het kind en van het gezinssysteem en

• het maken en het uitvoeren van een begeleidingsplan, in dialoog met de ouders en de jeugdige.

Veel van deze ouders hebben in hun eigen jeugd een moeilijke relatie met hun ouders gekend. Uitvoerig beschrijft de auteur het vakkundig begeleiden van deze ouders, zodat zij meer adequaat sensitief en responsief gaan opvoeden en de geschiedenis zich niet meer herhaalt. Grote delen van het boek zijn zo geschreven dat ze aan de ouders kunnen meegegeven worden. Dit helpt de ambulante werker in het geven van de ingewikkelde psycho-educatie over veilige hechting, onveilige hechting en het opvoeden vanuit onveilige hechtingsherinneringen van de ouder zelf.

GIEL VAESSEN werkte als verpleegkundige, groepswerker, sociaal vaardigheidstherapeut, gezinstherapeut, behandel- en zorgcoördinator en teamleider in de jeugdzorg en onderwijs. Daarnaast schreef hij diverse praktijkgerichte boeken en geeft hij sinds 2002 cursussen aan ouderverenigingen, leraren en hulpverleners in de jeugdzorg. Zie Kink in de kabel.