Stemstoornissen: Handboek voor de klinische praktijk / Druk 6

handboek voor de klinische praktijk

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789044132441
Uitgever: Maklu, Uitgever
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Marc De Bodt Louis Heylen Fons Mertens Jan Vanderwegen Paul van de Heyning
Druk: 6
Relevante opleidingen: Logopedie
Pagina's: 490
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Voorgeschreven bij o.a.: Fontys Hogescholen Hanzehogeschool Groningen Hogeschool Rotterdam Hogeschool Utrecht Zuyd Hogeschool
Vervanger van: 9789044121254
NUR: Logopedie

Deze herwerkte editie van het boek 'Stemstoornissen' is bedoeld voor logopedisten en NKO-artsen met bijzondere interesse voor het onderzoek en de behandeling van stemstoornissen. Voor studenten biedt dit boek een volledig referentiekader van alle relevante aspecten van de stemzorg. Voor professionelen is het een handig naslagwerk waarvan de volledige inhoud aangepast werd aan het ICF-referentiekader, de actueel geldende internationale richtlijnen en 'best clinical practices'. Een trefwoordregister werd in deze editie toegevoegd. Het referentiekader van de auteurs is duidelijk multidisciplinair: medische en logopedische aspecten worden geïntegreerd tot één geheel zoals in de klinische praktijk. Diagnostische en therapeutische procedures worden kritisch benaderd en geconcretiseerd aan de hand van typische zorgpaden en casuïstiek.

Uit de inhoud:

Inhoudsopgave

Woord vooraf

Over de auteur(s):

Marc De Bodt is logopedist en doctor in de medische wetenschappen. Hij is hoofd van het Universitair Revalidatiecentrum voor Communicatiestoornissen aan het UZ Antwerpen en hoofddocent aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is hij gastprofessor aan de opleiding logopedische en audiologische wetenschappen van de Universiteit Gent, onder meer voor het vak stemstoornissen, en co-organisator van de postacademische vorming stemstoornissen.

Louis Heylen is logopedist en doctor in de medische wetenschappen. Hij is voormalig diensthoofd en adviseur van de Dienst Logopedie KMSL te Turnhout en directeur van de Centra voor Ambulante Revalidatie van Turnhout, de Zuiderkempen en Mechelen, en van het revalidatiecentrum voor Niet-Aangeboren Hersenletsels te Turnhout. Hij is verbonden aan de Universiteit Antwerpen als postdocoraal onderzoeker en aan de Universiteit Gent als gastprofessor. Hij is auteur van een groot aantal publicaties rond onder meer stem, stotteren, taal, afasie en wetgeving. Hij was achtereenvolgens bestuurslid en voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging voor Logopedisten (1973-1980), en voorzitter en gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (1980-2013). Daarnaast is hij al vele jaren co-organisator van de postacademische vorming stemstoornissen.

Fons Mertens is logopedist en voormalig adviseur van de Dienst Logopedie KMSL te Turnhout. Hij bouwde een jarenlange expertise op in de behandeling van stemstoornissen en is betrokken bij talrijke onderzoeken en projecten op het vlak van stem. Daarnaast is hij al vele jaren co-organisator van de postacademische vorming stemstoornissen.

Jan Vanderwegen is NKO- en revalidatiearts met bijzondere interesse in stem- en slikstoornissen. Hij is actief betrokken bij de Dysphagia Research Society en de Belgian Society for Swallowing Disorders. Hij consulteert in het UMC Sint-Pieter (Brussel) en doceert Anatomie en Fysiologie aan de Thomas More hogeschool (Antwerpen).

Paul Van de Heyning is gewoon hoogleraar en diensthoofd van de afdeling NKO, Hoofd- en Halschirurgie van het UZ Antwerpen. Hij bouwde de stemkliniek van het UZA tot een belangrijk referentiecentrum voor stemstoornissen. Hij is promotor van talrijke onderzoeksprojecten en doctoraten, die uitmondden in toonaangevende internationale publicaties en erkenning.