Basisboek taal, 2e herziene editie bestaat uit acht hoofdstukken die ingaan op de drie fasen van het schrijfproces: voorbereiden, schrijven en reviseren. Bij de voorbereiding gaat het om informatie structureren en de structuur zichtbaar maken, bij het schrijven zelf komen alinea’s, zinsformulering en woordgebruik aan bod. Bij de revisie ten slotte gaat het om herschrijven en zorgen voor de juiste spelling en interpunctie.
Basisboek taal is geschreven voor iedereen die weleens tegen een taalkwestie aanloopt. Het kan worden gebruikt als naslagwerk, maar is vooral bedoeld om te oefenen. Alle hoofdstukken over alinea’s, zinsformulering, woordgebruik, spelling en interpunctie bevatten oefeningen. Daarnaast eindigen deze hoofdstukken met een aantal afsluitende oefeningen, waarmee je kunt controleren of je de stof van het hoofdstuk daadwerkelijk beheerst. Mocht je het boek gebruiken als naslagwerk, dan kun je via de inhoudsopgave en index gemakkelijk zoeken op die onderdelen van het schrijven waaraan je aandacht wilt besteden.
Dit boek bevat een toegangscode voor MyLab, een online leeromgeving met ondersteunend studie- en lesmateriaal, zoals de antwoorden op de oefeningen uit het boek, een spellingstrainer, interactieve vragen, extra opdrachten en oefenmateriaal.
Mariëlle Bovenhoff studeerde Nederlands en is sinds 2005 als docent Bedrijfscommunicatie Nederlands verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen. Zij is coauteur van Basisboek spelling.
Willem Zeijl studeerde Nederlands en werkt als docent Taalbeheersing en Communicatie bij hogeschool Saxion in Enschede. Eerder was hij werkzaam bij Hogeschool Windesheim en de Universiteit Twente. Hij is coauteur van de zesde druk van Leren communiceren.
Studeren waar en wanneer jij wilt? MyLab is ook beschikbaar in de LearningPlace-app.