Pathologie voor verpleegkundigen met MyLab / Druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
86,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 82,60 i
+
Bestel
ISBN: 9789043036948
Uitgever: Pearson Benelux B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Lidia Dudink Aline Bouwes Hanny Groenewoud John van Meeteren Charissa Portier,
Druk: 1
Relevante opleidingen: Medische Hulpverlening Verpleegkunde
Pagina's: 592
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Voorgeschreven bij o.a.: Universiteit Utrecht Zuyd Hogeschool
NUR: Gezondheidsvakken, lichamelijke oefening en verzorgingsvakken HOGER ONDERWIJS

Pathologie voor verpleegkundigen geeft een overzicht van de meest voorkomende en meest relevante aandoeningen bij de mens waarmee verpleegkundigen te maken zullen krijgen in het verpleegkundig proces. De behandelde aandoeningen sluiten zeer goed aan bij het curriculum van de bachelor verpleegkunde in Nederland en België. Het boek is ook goed te gebruiken voor andere verpleegkundige en paramedische opleidingen.

Het boek bestaat uit 3 delen:

Deel 1 behandelt algemene informatie over het ontstaan en verloop van aandoeningen.

Deel 2 gaat dieper in op specifieke aandoeningen. Ze zijn per orgaanstelsel gerangschikt en worden in de vorm van methodische ziektebeschrijvingen op systematische wijze behandeld. Terugkerende onderdelen hierbij zijn de risicofactoren en etiologie, symptomen, diagnostiek, behandeling en preventie. Bovendien is er bij de meest relevante aandoeningen extra aandacht voor uitleg van het ziekteproces en is er expliciet ruimte voor verpleegkundige aandachtspunten, zodat het boek uitstekend is toegespitst op de algemene verpleegkundige praktijk.

Deel 3 bevat drie hoofdstukken over specifieke categorieën zorgvragers met wie verpleegkundigen te maken kunnen krijgen: zorg rondom een operatie, aandoeningen tijdens de zwangerschap en bevalling, en aandoeningen bij kinderen.

Door extra aandacht voor het ziekteproces en de koppeling met anatomie, fysiologie, symptomen en behandeling leert de student steeds beter verbanden te leggen tussen de verschillende onderdelen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van het klinisch redeneren. De medische terminologie en de uitleg daarvan wordt weergegeven in tabellen en in een begrippenlijst. Ten slotte zijn er veel foto’s en figuren in het boek opgenomen. Op MyLab staan video’s en animaties om de student op visueel aantrekkelijke wijze verder wegwijs te maken in het vakgebied. Ook zijn hier een begrippentrainer en veel oefenvragen beschikbaar.