In Materiaalkunde komen alle belangrijke materialen die toegepast worden in werktuigbouwkundige constructies aan de orde, zoals metalen, kunststoffen en keramiek. Per materiaalgroep behandelen de auteurs:
* de belangrijkste eigenschappen;
* de manier van verwerking;
* de beperkingen;
* de belangrijkste keuzeaspecten met betrekking tot constructies;
* de manier van specificatie in een technische tekening of een ontwerp.
Nieuw in deze negende editie is de uitgebreide discussie over de materiaalkeuzemethode van Ashby, het hoofdstuk over wereld wijde materiaalontwikkelingen, en is er meer aandacht voor duurzaamheid. Verder is het hele boek opnieuw ingedeeld, geactualiseerd en op veel punten verbeterd.
Dit boek is uitstekend geschikt als inleiding in de materiaalkunde voor studenten in het hoger technisch onderwijs, maar zal ook goed dienst doen als referentie na de studie.
Dit boek bevat een toegangscode voor Pearson XTRA. Op www.pearsonxtra.nl staat veel aanvullend studie- en les materiaal, zoals extra vragen, een begrippentrainer en een digitale versie van het boek. Voor docenten zijn onder meer powerpoints en vragen beschikbaar.
Het vader-zoon auteursduo Kenneth G. Budinski en Michael K. Budinski heeft samen bijna zeventig jaar ervaring in de materiaalkunde. Sinds de eerste editie dertig jaar geleden is dit boek voortdurend aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen en het mag dan ook met recht een klassieker genoemd worden. De Nederlandse bewerking is gedaan door William Wei. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in de ontwikkeling en toepassing van standaard- en geavanceerde materialen in verschillende industriebranches, zoals de luchtvaart, transport en energie, composieten en coatings, schadeonderzoek, en de conservering en restauratie van cultureel erfgoed.