De slager

Voorzijde
25,00
Leverbaar vanaf 22 oktober
Met 5% studentenkorting
voor 23,75 i
+
Bestel
ISBN: 9789038812656
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Ronald Giphart Jacques Hermus
Druk: 1
Pagina's: 272
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
NUR: Eten en drinken algemeen Geschiedenis algemeen

Biefstuk, een gehaktbal, leverworst, eendenbout, spareribs, jamón ibérico, lamskoteletten: vlees, in alle vormen en gedaanten. In de jaren ’60 van de vorige eeuw begon de decadentie van de voorverpakte en voorgesneden stukken vlees die niemand meer herkende als onderdeel van een dier. We wilden graag vlees eten, maar niet steeds erop gewezen worden dat we daarmee dieren aten.

In interviews, reportages en verhalen schetsen Ronald Giphart en Jacques Hermus de geschiedenis, het heden en de toekomst van het slagersambacht en sporen ze de lezer aan om te kiezen voor beter en minder vlees, afkomstig van iemand met vakkennis. Maar daarvoor moeten er allereerst jonge slagers het hakmes weer oppakken.