Voor de begeleider en persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg is vakkennis van uiteenlopende onderwerpen van groot belang. Dit vormt de basis voor het handelen in de beroepspraktijk, waarbij de cliënt met zijn wensen en behoeften centraal staat. De bronnenboeken van Angerenstein Zorg & Welzijn bevatten alle benodigde theorie voor de beginnende beroepsbeoefenaar.
Het boek 'communicatie gedrag' bevat alle theorie die de (persoonlijk)begeleider nodig heeft om zorgvuldig te kunnen communiceren met de cliënt, de naast betrokkenen, collega's en andere professionals en voor het voeren van professionele gesprekken. Daarnaast is er aandacht voor onderwerpen als conflict hanteren, omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag en leer je meer over de-escalerend communiceren.
Inclusief TrainTool
In TrainTool van Faculty of Skills oefenen en verbeteren studenten hun communicatieve vaardigheden. In de online video-rollenspellen oefenen studenten met praktijksituaties. Ze kunnen zoveel oefenen als ze willen, individueel en in een veilige omgeving. In traintool kan worden geoefend met de volgende onderwerpen die speciaal zijn ontworpen voor de thema’s van Angerenstein Zorg & Welzijn:
Luisteren, samenvatten, doorvragen
Gespreksstructuur (aanloopfase, planningsfase, themafase en slotfase)
Gespreksmodellen (adviesgesprek en motiverende gespreksvoering)
Feedback geven en ontvangen
Inhoud combipakket
Bij het bestellen van dit combipakket ontvangt u:
de papieren uitgave van het theorieboek
de licentie voor de digitale leeromgeving die toegang geeft tot de content van het theorieboek (deze is geldig gedurende één jaar en kan kosteloos verlengd worden.)