Je hebt het diploma Manager/ondernemer horeca behaald ... en dan? Bij leidinggeven aan een bedrijf of vestiging komt veel kijken. Naast aandacht voor kennis is er daarom in het lesmateriaal van Tendens Ondernemer Horeca veel aandacht voor de beroepscompetenties. Kenmerkend voor de methode Tendens Ondernemer Horeca zijn de specifieke beroepssituaties. Door samenwerking met de professionele praktijk wordt een goed beeld gegeven van de toekomstige werkomgeving en worden de juiste kennis, vaardigheden en gedrag geleerd. Tendens Ondernemer Horeca voldoet aan het kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij.
In dit theorieboek wordt ingezoomd op de keukenafdeling. Het beheren van de voorraad komt aan bod, ook warenkennis, hygiƫnisch werken en keukenapparatuur. Ook gaan we in op gerechtenopbouw en -bereiding.
Dit theorieboek kan ingezet worden als naslagwerk bij het werkboek Meewerken in de keuken.