Hart- en vaatziekten zijn één van de belangrijkste oorzaken van overlijden in de westerse wereld. Met dit boek werken studenten aan een goede basiskennis van cardiovasculaire ziektebeelden die onontbeerlijk is in hun verdere loopbaan.
Cardiovasculaire ziektebeelden is een waardevol kompas voor studenten die de klinische aspecten van cardiovasculaire ziekten willen bestuderen. Het boek behandelt belangrijke thema’s zoals trombose, atherosclerose, hypertensie, ischemische hartziekten, ritmestoornissen, hartklepafwijkingen, hartfalen en het lichamelijk onderzoek op een overzichtelijke en beknopte manier. Deze onderwerpen worden behandeld door deskundige auteurs met expertise in hun vakgebied.
De website bij het boek geeft exclusief toegang tot de online versie van het boek en e-learnings met ondersteunend
leermateriaal, interactieve oefeningen, illustrerende afbeeldingen, video’s en zelftoetsen. De online versie voor smartphone of laptop is in de klinische praktijk snel en makkelijk te raadplegen.
De vierde, herziene druk van Cardiovasculaire ziektebeelden is geheel geactualiseerd. Ook zijn er nieuwe (internationale)
richtlijnen opgenomen betreffende diagnostiek en de behandeling van de in de tekst beschreven ziektebeelden.
Cardiovasculaire ziektebeelden is geschikt voor alle geneeskundestudenten in Nederland. Tijdens coassistentschappen of semi-arts stages is het een nuttig naslagwerk. Verder is het een toegankelijk boek voor arts-assistenten in opleiding tot internist of een deelspecialisme hiervan, physician assistants in opleiding, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen.
Cardiovasculaire ziektebeelden is samengesteld door de redacteuren Corinne Klöpping, cardioloog niet-praktiserend en tot 2018 werkzaam in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) Rosemarijn Jansen, arts-assistent Cardiologie St Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein en Manon van der Meer, cardioloog UMCU.