Voedingsleer / Druk 3

voor zorg, welzijn en sport

Voorzijde
38,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 37,00 i
+
Bestel
ISBN: 9789036817936
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Ellen Klaasse-Derks
Druk: 3
Pagina's: 13
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Vervanger van: 9789035235816
NUR: Verpleegkunde en ziekenverzorging

Dit leerboek presenteert de feiten over de relatie tussen voeding, gezondheid en ziekte. Het boek geeft studenten in zorg, welzijn en sport antwoord op vragen als: welke voedingsstoffen heb je dagelijks nodig? Heeft het zin om voedingssupplementen te slikken? Kan een gezond voedingspatroon ziektes voorkomen of genezen? Wat is de voedingsbehoefte van ouderen? En heeft een sporter extra voeding nodig? 

Voedingsleer voor opleidingen in zorg, welzijn en sport is gebaseerd op de vernieuwde Schijf van Vijf en de Richtlijnen Goede Voeding 2015 van de Gezondheidsraad en bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over gezonde voeding. Daarin komen onder meer voedingsstoffen en hoeveel je ervan nodig hebt aan bod. Ook vind je in dit deel informatie over vegetarische en biologische voeding en het realiseren van gedragsverandering. Het tweede deel behandelt voedingsadviezen bij veelvoorkomende problemen en aandoeningen, zoals over- en ondergewicht, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, spijsverteringsproblemen en kanker. Daarnaast is er een hoofdstuk over pre- en postoperatieve voeding. Deel drie gaat in op de voeding voor specifieke groepen, zoals zwangere vrouwen, zuigelingen, kinderen, ouderen en mensen met een religieuze overtuiging. 

Ellen Klaasse-Derks is docent Voedingsleer, Huishoudkunde en Gezondheidskunde op het mbo. Ook is ze freelance journalist en tekstschrijver.