Introductie in de gezondheidszorg biedt een helder overzicht over de organisatie en het functioneren van de gezondheidszorg in Nederland. In deze herziene druk is ruim aandacht voor de ontwikkelingen sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006. Ketenzorg, vraagsturing en marktwerking in de zorg worden uitgelegd, evenals de consequenties van mededinging bij het onderhandelen over contracten.
Daarnaast worden verzekerde zorg, bekostiging, dbc's en kostenbeheersing besproken. Ook wordt verhelderd in welke opzichten de zorgmarkt afwijkt van de 'gewone' markt. Daarmee worden in begrijpelijke taal vragen beantwoord, zoals: Wat maakt het uit of zorg via de Zorgverzekeringswet of de AWBZ is verzekerd? En: Waarom zit preventie niet in de basiszorg? Kortom, een boek dat het ingewikkelde veld van de gezondheidszorg voor studenten en beginnende professionals inzichtelijk maakt.
Op de bijbehorende website, staan links naar sites en documenten, achtergrondmateriaal en toetsvragen.
Door de overzichtelijke tabellen, figuren en trefwoordenlijst is Introductie in de gezondheidszorg onmisbaar als basisboek voor studenten in het hoger beroepsonderwijs die in de gezondheidszorg gaan werken. Daarnaast is het een praktische en toegankelijke introductie voor iedere geïnteresseerde en een handig naslagwerk voor mensen die reeds in de gezondheidszorg werkzaam zijn.