De voedselfuik

Waarom eten we zo ongezond...en kunnen we daar niet mee stoppen?

Voorzijde
Achterzijde
24,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789026359620
Uitgever: Ambo Anthos
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Chris van Tulleken
Druk: 1
Pagina's: 352
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
NUR: Gezondheid algemeen

De voedselfuik van Chris van Tulleken is hét boek over de verwoestende effecten van ultrabewerkt voedsel. Waarom proppen we ons vol met ongezond eten en hoe komt het dat we daar maar niet mee kunnen stoppen? Welkom in het nieuwe ‘eettijdperk’, waarin de meeste calorieën die we binnenkrijgen afkomstig zijn uit ultrabewerkt voedsel, voedsel dat industrieel wordt ontworpen en ons met behulp van misleidende marketing, geheime lobby’s en frauduleuze onderzoeken door voedselfabrikanten door de strot wordt geduwd. Wat we eten wordt bepaald door het voedsel om ons heen, de prijs en hoe het op de markt wordt gebracht – en dat moet veranderen. In De voedselfuik laat dr. Chris van Tulleken zien wat ultrabewerkt voedsel echt doet met ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet (hint: niets goeds!). De voedselfuik is geen dieetboek, maar het zal wel leiden tot gewichtsverlies. Het is ook geen verhandeling over het milieu, maar het zal de planeet wel helpen. Van Tulleken biedt perspectief en presenteert oplossingen, voor beleidsmakers én de consument. Hij doet dat op een toegankelijke manier, met als rode draad het persoonlijke verslag van zijn ingewikkelde relatie met ultrabewerkt voedsel – als dokter en als vader. De voedselfuik van Chris van Tulleken biedt een kritisch inkijkje in de voedingsindustrie