Aan de slag met software requirements is een praktische gids voor (aankomend) ICT’ers die in projecten de requirements van belanghebbenden willen eliciteren, documenteren, valideren en managen. De methode behandelt de fundamentele concepten van requirements engineering voor zowel agile als sequentiële methoden bij het ontwikkelen van software. Het beheersen van het vak requirements engineering stelt ICT’ers in staat om effectief bij te dragen aan de ontwikkeling van software die waarde creëert voor gebruikers, opdrachtgevers en andere belanghebbenden.
In deze methode leer je softwarekwaliteit als uitgangspunt te gebruiken bij ontwerpen, ontwikkelen, testen en in gebruik nemen van software. Requirements zijn ook het uitgangspunt waarmee je tijdens de beoordeling van een project aantoont dat de vereiste software op de juiste manier is ontwikkeld. Deze vaardigheden zijn essentieel in de hedendaagse softwareontwikkeling en dragen bij aan succes in studie en loopbaan.
De belangrijkste bouwstenen zijn praktische concepten die worden versterkt door veelzijdige voorbeelden, oefeningen, opdrachten, diagnostische toetsen, uitwerkingen en checklists. Zo kan verworven kennis direct toegepast worden, en word je direct getraind voor de beroepspraktijk. Het boek sluit af met een raamwerk voor projecten die maatschappelijke impact hebben, om studenten te inspireren en hun talenten te ontwikkelen in het creëren van softwareoplossingen.
Op het online platform Boom Academie vind je de theorie uit dit boek, afgewisseld met praktische en aansprekende casussen, opdrachten en toetsen. Dit helpt je om de kennis goed te verwerken en toe te passen. In het voortgangsoverzicht zie je je resultaten. Ga naar boomstudent.nl om jouw toegang te activeren.
Aan de slag met software requirements is geschreven voor ICT-studenten en professionals, en helpt bij het onderzoeken van requirements in ICT-projecten.
Hossein Chamani is als vakdocent verbonden aan de opleiding Informatica van Hogeschool Rotterdam. Samen met deskundigen uit het werkveld en het hoger onderwijs zet hij zich in voor het ontwikkelen van praktijkgerichte vakliteratuur op het gebied van requirements engineering, software testen en technische communicatie voor ICT’er.