Boekhouden voor het hbo is een methode met een sterke didactische grondslag voor het economische onderwijs in het hbo. De methode omvat twee delen, met elk een theorie- en een opdrachtenboek.
Dit eerste deel behandelt:
• de boekhoudkundige cyclus
• de permanence toegepast op de kosten en opbrengsten
• verdieping van boekingen aan de inkoop- en verkoopzijde
• specifieke boekingen bij ondernemingsvormen, zoals de vof, bv en nv
Deze 4e druk is sterk verbeterd en geactualiseerd. De belangrijkste punten:
- aanpassing aan de meest recente wet- en regelgeving (Wet omzetten aandelen aan toonder; Wet Modernisering Personenvennootschappen)
- herziening van een groot deel van de kennisclips
- actualisering van de voorbeelden
- verfijning van de werkbladen bij de opdrachten door toevoeging van drop-down-menu’s met rekeningenschema’s die je direct kunt toepassen
- actualisering van de toetsen, die vele werkbladvragen bevatten om goed te kunnen oefenen
- uitbreiding van het laagdrempelige taalgebruik, waardoor je de theorie makkelijker in je op kunt nemen
Bij dit boek hoort ook digitale content, die je kunt activeren via Boom Student. Hier vind je de theorie, ondersteund door kennisclips. Je vindt er ook opdrachten. Zo kun je de theorie makkelijk tot je nemen in kleine gedeeltes, die goed verwerken en meteen jouw voortgang testen.
Gerard van Heeswijk heeft 30 jaar ervaring in het onderwijs waarvan 25 jaar in het hbo. Daarvoor was hij werkzaam in de accountancy. Hij is medeauteur van een toonaangevende methode voor de administratieve opleidingen binnen het mbo.
Sascha Nieuwboer MEd (master of education) is 20 jaar werkzaam in het hbo. Hij is docent boekhouden, bedrijfseconomie en externe verslaggeving aan de opleiding Accountancy van de Hogeschool Rotterdam.
Chris Wijnen is gepensioneerd rijksaccountant. Naast zijn werkzaamheden in de fiscale controle van (zeer) grote ondernemingen is hij 15 jaar als docent/cursusontwikkelaar aan het opleidingscentrum van de Belastingdienst verbonden geweest.