Veilig voedsel / Druk 4

Microbiologische principes, chemische en fysische factoren

Voorzijde
39,50
Vóór 16:30 uur besteld,
vandaag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 37,53 i
+
Bestel
ISBN: 9789024445936
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Roelina Dijk
Druk: 4
Pagina's: 208
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
Vervanger van: 9789024418978
NUR: Dieet- en voedingsleer

Veilig voedsel is een boek dat niet mag ontbreken op de lijst van studenten Voeding & Diƫtetiek. Het geeft op heldere wijze inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel met een focus op de microbiologische kant. Daarnaast gaat het boek ook in op wetgeving en voedselveiligheidssystemen.

Alle denkbare onderwerpen gerelateerd aan voedselveiligheid komen in dit boek aan bod, zoals de groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden ook de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen van voedsel zoals stukjes glas, metaaldeeltjes en stukjes rubber.