Dit product bestaat uit een boek inclusief website met o.a. het online boek.
Talloze mensen worstelen met een psychische aandoening, waarmee ze de greep op hun leven kunnen verliezen. De diversiteit aan cliënten en de wijze waarop ze zich staande houden in het leven vraagt voor elk van hen een uniek hulpverleningstraject. (Aankomend) professionals in de ggz, ervaringsdeskundigen en familieleden kunnen dit herstelproces ondersteunen vanuit begrip voor oorzaken en de worsteling met de aandoeningen.
'Psychische aandoeningen’ voorziet in de nodige kennis – gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, praktijkervaring en persoonlijke ervaringen – om iets van die aandoeningen en hun impact op het leven te begrijpen.
Het boek bestaat uit twee delen. Deel I beschrijft de visie op psychopathologie en herstel. Deel 2 behandelt de meest voorkomende aandoeningen met daarin legio praktijkvoorbeelden en herstelprocessen.
Bij het boek hoort een website met online studiemateriaal zoals links, opdrachten en oefenvragen.
‘Psychische aandoeningen’ is primair geschreven voor studenten Social Work, Toegepaste psychologie, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening maar ook interessant voor verpleegkunde studenten.
Arie Hordijk is docent Medische kennis en Psychiatrie aan de opleiding Social Work van de Christelijke Hogeschool Ede. Hij is opgeleid als arts.
Will van Genugten is als docent en coördinator ggz-agoog verbonden aan het Instituut Social Work van Hogeschool Utrecht. Zij is Sociaal en Cross-cultureel psycholoog.