Dit tweede deel van Boekhouden voor het hbo start met boekhouden voor industriële ondernemingen. Vervolgens vindt u in de tweede helft van het boek de theorie over fiscale verslaggeving, deelnemingen en consolidatie, fusies en overname. Deze indeling geeft uw studenten de gelegenheid om vanaf het begin inzicht te krijgen in het gebruik van het decimale rekeningenstelstel bij een industriële onderneming. Deze kennis kunnen zij vervolgens toepassen in de daaropvolgende hoofdstukken.
Over de inhoud
Bij de tweede herziene druk van Boekhouden voor het HBO deel 2 is nadrukkelijk rekening gehouden met wensen uit het onderwijsveld met betrekking tot met name deel B van het boek. Dit heeft ertoe geleid dat de gehele inhoud van dit deel van het boek volledig is herzien en soms geheel herschreven. We hopen hiermee deze hoofdstukken beter geschikt te hebben gemaakt voor zelfstudie van studenten. Eveneens is ernaar gestreefd de stof uit te breiden waar dat noodzakelijk was. Deel B van het boek is daardoor qua omvang aanmerkelijk omvangrijker geworden. In het eerste deel van het boek (deel A) is uitsluitend hoofdstuk 5, Boekhouding van dienstverlenende ondernemingen, grondig herzien en uitgebreid.
Bij Boekhouden voor het hbo hoort het opgavenboek (ISBN 9789024406289). Daarin vinden uw studenten de opdrachten die zij kunnen doen na elk hoofdstuk uit dit theorieboek.
Uniek aan dit boek
* Praktijkgerichte en toegankelijk geschreven theorie waarmee uw studenten makkelijk zelfstandig kunnen leren en oefenen.
* Volledige behandeling van de noodzakelijke boekhoudkundige kennis op hbo-niveau.
* Behandelt in twee delen materie die in andere uitgaven over drie delen verspreid wordt.
* Focus op boekhouden, geen externe verslaggeving.
* Gelijk werken met (en daardoor wennen aan) Engelstalige vaktermen.
* Ruim 200 opgaven om de theorie te oefenen en in te slijpen.
Extra materiaal
Bij het boek hoort een website met extra materiaal. Op deze website krijgen uw studenten toegang tot:
* integrale oefenopgaven ter afsluiting van elk theoriehoofdstuk;
* kennisclips bij de meeste theoriehoofdstukken met daarin de kern van de stof. Ook wordt hierin minimaal één (kern)opgave besproken;
* Excelbestanden met uitwerkingen en uitwerkbladen;
* negen hoofdstukken over minder courante onderwerpen, compleet met opgaven en uitwerkingen.
Doelgroep
Hbo-studenten die (doorgaans) in het tweede leerjaar zijn van een economieopleiding. (Deel 1 van Boekhouden voor het hbo richt zich op het eerste leerjaar.) Dit zijn opleidingen zoals:
* Bedrijfseconomie
* Accountancy
* Fiscaal recht en economie
* Management economie en recht
* Financial Services Management
* Business Administration Hotel Management
* Business Studies