De Sdu Wettenbundel SJD is een wettenbundel in twee delen en bevat een op de sociaaljuridische dienstverlening afgestemde selectie van wet- en regelgeving en verdragen. Deze wettenbundel is bij uitstek geschikt voor de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, terwijl ook andere hbo-opleidingen, zoals P&O, P&A of hbo-recht er hun voordeel mee kunnen doen.
De kern van de Sdu Wettenbundel SJD 2022-2023 betreft het positieve in Nederland geldende recht. De kern van de uitgave betreft het in Nederland geldend recht. Daarnaast is – daar waar de redactie van mening was dat het voor de gebruiker van belang was om daarvan kennis te nemen – ook toekomstig recht opgenomen; wetgeving waarvan de inwerkingtredingsdatum op de kopijsluitingsdatum van 15 juni 2022 nog niet bekend was of wetgeving die na 1 juli 2022 in werking treedt. Deze wetgeving wordt met een vette lijn in de marge herkenbaar aangegeven. Ook in de kopregel wordt aangegeven dat het hierbij om toekomstig recht gaat. Op deze wijze kan tijdens de studie ook een perspectief op toekomstige bepalingen worden verkregen.
Deel A van de wettenbundel omvat het staats- en bestuursrecht, strafrecht en het internationale recht; deel B omvat het privaatrecht, arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. De wet- en regelgeving in de wettenbundel is toegankelijk gemaakt door een slim zoeksysteem, praktische zelfklevende tabs, handige margeteksten en een uitvoerig trefwoordenregister.
Sdu Wettenbundel SJD 2022-2023 staat onder redactie van:
- mr. I.M. Brandwacht, teamleider/hoofddocent SJD aan Saxion Deventer
- mr. T. van der Dussen, docent recht aan de Hogeschool Utrecht
- mr. N.M. Graham, docent recht SJD aan de Hogeschool van Amsterdam
- mr. E.M. Kampstra, docent recht SJD aan de Hanzehogeschool Groningen
- mr. I. Wentzel, docent recht en teamcoördinator jaar 2 SJD aan de Hogeschool Leiden.