De twaalfde druk van Arbeidsrecht in de praktijk geeft de stand van zaken in het arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht per juni 2020 weer. In deze herziene druk is er uiteraard aandacht voor de wetten die in 2020 in werking zijn getreden, zoals de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), de Wet compensatie transitievergoeding en de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra).
Arbeidsrecht in de praktijk beschrijft de dagelijkse praktijk van het arbeidsrecht. De hoofdstukken volgen in grote lijnen de verschillende fasen van de arbeidsovereenkomst, vanaf het moment waarop het aanbieden van een arbeidsovereenkomst wordt overwogen tot en met de afwikkeling van een inmiddels beƫindigde arbeidsovereenkomst. De verschillende leerstukken worden uiteengezet aan de hand van veel voorkomende praktijksituaties met veel verwijzingen naar relevante en recente rechtspraak en literatuur. Naast een uitvoerige behandeling van arbeidsrechtelijke vraagstukken wordt op praktische wijze aandacht besteed aan kwesties als pensioenaanspraken, sociale zekerheid en fiscale aspecten van ontslagvergoedingen. In deze druk wordt voor het eerst ook het collectief actierecht behandeld.
Door deze opzet is het boek niet alleen geschikt voor juristen, maar ook voor niet-juristen die regelmatig met vragen over het arbeidsrecht te maken hebben, zoals hr-adviseurs, bedrijfs- en verzekeringsartsenarbeidsdeskundigen en accountants. Arbeidsrecht in de praktijk wordt veel gebruikt op hogescholen en universiteiten en voor andere praktijkgerichte opleidingen in het arbeidsrecht.