Herkent u deze vragen bij een groepsconflict:
Wat speelt er nu werkelijk binnen de groep? Wie heeft met wie een conflict en wie zijn er nog meer bij betrokken? Wie hebben onderling een band? Welke invloed heeft de omgeving? Wie betrek ik bij de mediation en wie juist niet? Hoe pak ik dat effectief aan?
Dit eerste Nederlandse boek over groepsmediation komt voort uit de veelzijdige praktijkervaring van de auteurs. Het helpt u bij het analyseren van conflicten binnen en tussen groepen en bij het maken van een effectief procesontwerp. Het geeft inzicht in de verschillende dimensies van conflicten met meerdere personen of organisaties aan de hand van actuele theorieën over groepsdynamica, systeem- en cultuurtheorie en praktische analysemodellen. Daarbij biedt het boek een rijk arsenaal aan werkvormen. Hiermee geven de auteurs u instrumenten in handen voor een doordachte en praktische aanpak van een groepsmediation.
Door de thematische indeling kunt u dit boek gebruiken ter voorbereiding en als naslagwerk bij groepsmediations. De checklist en werkvormenindex zijn hierbij ondersteunend. Het is eveneens geschikt als studieboek.
In de eerste plaats is dit boek geschreven voor mediators die bemiddelen in groepsconflicten (binnen en tussen bedrijven, afdelingen, overheidsorganen, gemeenten, buurtbewoners, families etc.). Daarnaast is het ook waardevol voor coaches, leidinggevenden, HR-adviseurs en organisatieadviseurs bij begeleiding in complexe situaties.
Deze uitgave is onderdeel van de mediationreeks.