- Geschreven door prominente gezondheidsjuristen;
- veel voorbeelden uit rechtspraak en zorgpraktijk;
- goede balans tussen theorie en praktijk.
Praktisch Gezondheidsrecht is een toegankelijk handboek voor studenten die een opleiding tot zorg- of hulpverlener volgen. Het beschrijft een groot aantal belangrijke onderwerpen uit het gezondheidsrecht, zoals aansprakelijkheid, beroepenwetgeving, het beroepsgeheim, patiƫntenrechten, abortus, orgaandonatie en beslissingen rond het levenseinde. Daarnaast komen de financiering en de inrichting van het zorgstelsel, de kwaliteit van zorg en het toezicht daarop aan bod. Het boek bevat een trefwoordenregister, waardoor het ook geschikt is als naslagwerk voor beleidsmakers, managers en hulpverleners.
Deze vijftiende editie heeft een nieuwe opzet. Naast de twee vertrouwde auteurs, Diederik van Meersbergen en Monique Biesaart, werkten er meerdere prominente gezondheidsjuristen aan deze editie mee. De juridische onderwerpen die in het boek worden behandeld zijn dan ook zeer actueel en sluiten nog beter aan bij de snel veranderende wereld van het gezondheidsrecht. In deze vernieuwde editie zijn ook weer veel voorbeelden uit de rechtspraak en de zorgpraktijk opgenomen.
Op de bijbehorende website kunnen studenten de antwoorden op de vragen uit het boek vinden.
Praktisch Gezondheidsrecht is geschikt voor de propedeusefase van zowel WO-opleidingen als hbo-opleidingen Social Work, Verpleegkunde en HBO-Rechten. Tevens is het boek geschikt als naslagwerk voor beleidsmakers, managers en hulpverleners.