Standaardwerk voor de journalistiek;
met geheel nieuwe opzet;
behandelt alle media: online, tv, radio en print.
Basisboek Journalistiek is sinds 1992 een standaardwerk voor journalistieke opleidingen. Het is geschreven met het oog op alle media: online, tv, radio en print. Stap voor stap maken studenten kennis met de verschillende fases van het journalistieke proces. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, oefeningen en dilemma's leren ze wat het journalistieke vak inhoudt.
Alle hoofdstukken starten met een actuele casus. Verder bevat deze editie samenvattingen, begrippen en een literatuurlijst.
De volgende onderwerpen komen aan bod: nieuws(garing) en journalistieke relevantie, bronnen beoordelen en verantwoorden, verhalen maken voor verschillende media, verhalen verkopen en verspreiden.
Wat is nieuw in de zesde editie van Basisboek Journalistiek?
De zesde editie is volledig herzien en sluit aan op de laatste journalistieke ontwikkelingen.
Basisboek Journalistiek is bestemd voor studenten van hbo- en wo-opleidingen waar journalistiek en communicatie onderdeel uitmaken van het curriculum.
Over de auteurs
Nico Kussendrager (1950) werkte jarenlang als docent aan de School voor Journalistiek te Utrecht.
Piet Bakker (1953) is lector Massamedia en Digitalisering aan de Hogeschool Utrecht.
Aline Douma is een Research Master-student bij Rijksuniversiteit Groningen en eindredacteur van Creativiteit in Communicatie.
Gonnie Eggink (1959) is docent communicatiewetenschap en onderzoeker aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Esther van der Meer (1981) is docent journalistiek aan NHL Hogeschool in Leeuwarden en freelance journalist.
Malou Willemars (1981) is docent journalistieke vaardigheden bij de opleiding Journalism Studies van Fontys Hogescholen in Tilburg.