Gesprekken in organisaties heeft de afgelopen decennia duidelijk zijn waarde bewezen. Het wordt bij tientallen opleidingen in het hoger onderwijs gebruikt en is hét standaardwerk in Nederland en België over professionele gespreksvoering in organisaties.
Waarom kiezen voor Gesprekken in organisaties?
* Behandelt zowel twee- als groepsgesprekken;
* elk gespreksonderwijs wordt apart behandeld waardoor het modulair ingezet kan worden;
* bevat veel opdrachten.
Gesprekken in organisaties bestaat uit drie delen:
1. In deel I worden de basisvaardigheden behandeld. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen luistervaardigheden, zendervaardigheden en regulerende vaardigheden;
2. In deel II komen verschillende soorten tweegesprekken aan bod, zoals interviews, selectie-, sollicitatie-, functionerings-, begeleidings-, loopbaan,- advies-, verkoop- en slechtnieuwsgesprekken;
3. Deel III is gewijd aan groepsgesprekken en behandelt onderwerpen als vergaderen, besluitvorming, conflicthantering, onderhandelen en presenteren.
Elk hoofdstuk sluit af met oefeningen. Gesprekken in organisaties is geschreven voor hbo- en wo-opleidingen die in hun curriculum aandacht besteden aan communicatieve vaardigheden. Aankomende professionals leren tijdens hun studie om projectteams voor te zitten, mensen te motiveren, lastige gesprekken te voeren, taken te delegeren en overzicht te houden. Het boek is ook beschikbaar als e-book.
Wat is nieuw in de zesde editie van Gesprekken in organisaties?
Om de modulaire opzet van het leermateriaal te vergroten zijn sluit nu elk hoofdstuk met opdrachten af. Daarnaast is de online ondersteuning uitgebreid.
Online ondersteuning
Kiest u voor dit boek, dan krijgt u ook de beschikking over Prepzone, de rijke online leeromgeving bij onze top-50 studieboeken. Prepzone bevat bronnenmateriaal zoals video's, opdrachten, begrippentests en een uitgebreide interactieve toetsenbank. Alle content is afgestemd op de leerstof van het boek. Uw studenten kunnen zich met Prepzone perfect voorbereiden op lessen en tentamens. Docenten krijgen toegang tot het docentenmateriaal, plus de optie om extra opdrachten en toetsen in te plannen voor studenten, zodat u hun studiegedrag kunt volgen en bijsturen. Studenten krijgen toegang tot Prepzone via een unieke code in hun nieuwe studieboek die twee jaar geldig is na activatie.
Over de auteurs
Drs. Y.H. Gramsbergen-Hoogland is persoonlijkheidspsycholoog en heeft ervaring in het opzetten en uitvoeren van trainingen in communicatieve vaardigheden. Zij is medeauteur van Conflicten in organisaties, Persoonlijke kwaliteit en Professioneel communiceren. Prof. dr. H.T. van der Molen is decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen en hoogleraar psychologie aan het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Faculteit Psychologie van de Open Universiteit Nederland (Heerlen). Hij is (co-)auteur van onder meer Psychologische gespreksvoering: Een basis voor hulpverlening, Zelf leren schrijven en Klinische Psychologie: Theorieën en Psychopathologie.