Recht voor professionals in de zorg geeft je inzicht in het Nederlandse rechtssysteem in het algemeen, en het gezondheidsrecht in het bijzonder. Omdat het boek geschreven is door zorgprofessionals, is het sterk gericht op de praktijk.
Waarom kiezen voor Recht voor professionals in de zorg?
* hét juridische boek voor (aankomende) professionals in de gezondheidszorg;
* praktijkgericht;
* veel extra casuïstiek en vragen.
In de eerste zes hoofdstukken maak je kennis met het Nederlandse rechtssysteem en de belangrijkste juridische begrippen. In hoofdstuk 7 tot en met 18 staat het gezondheidsrecht centraal. Onderwerpen waar je je in gaat verdiepen zijn: de beroepenregelingen, het tuchtrecht en de bevoegdheidsregelingen (Wet BIG), de beroepsaansprakelijkheid, het patiëntenrecht inclusief de WGBO, het klachtrecht en de medezeggenschap, de medisch-ethische wetgeving, de positie van jeugdigen en wilsonbekwamen, de BOPZ en de organisatie- en financieringswetgeving. In de laatste twee hoofdstukken leer je meer over sociale verzekeringen en voorzieningen, en arbeidsrecht. Recht voor professionals in de zorg bevat veel extra casuïstiek en vragen en is geschikt voor zelfstudie.
Deze zeventiende editie van Recht voor professionals in de zorg biedt je een goede theoretische basis voor een loopbaan als zorgprofessional. Het boek is volledig geactualiseerd en bevat een aantal nieuwe wetten. Zo is er aandacht voor de Wet kwaliteit klachten en geschillen gezondheidszorg, de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg en de Wet zorg en dwang. Ook komen de stelselwijziging rond de langdurige zorg en de rol van de gemeente bij de zorg voor ouderen en jeugdigen aan de orde. Deze uitgave is ook verkrijgbaar als e-book.