- Zeer complete inleiding in overheidsfinanciën;
- sluit nauw aan bij actuele ontwikkelingen in het werkveld;
- toegankelijke stijl en concrete voorbeelden.
Overheidsfinanciën behandelt onder andere het Nederlandse begrotings- en belastingbeleid en de totstandkoming daarvan, de verhouding tussen rijksoverheid en decentrale overheden, gedragsbeïnvloeding door middel van fiscale maateregelen, de financiën van de Europese Unie, de privatisering van overheidstaken, de vormgeving van onze sociale zekerheid en de marktwerking in de gezondheidszorg.
In deze vernieuwde, zestiende editie van Overheidsfinanciën is gekozen voor een geheel nieuwe indeling, waardoor de hoofdstukken nog beter op elkaar aansluiten. In de laatste twee hoofdstukken komen actuele kwesties aan bod: begrotingsbeleid in een wereld waarin sprake lijkt te zijn van een blijvend zeer lage rentestand en de discussie over het verbeteren van ons belastingstelsel. De gevolgen van de coronacrisis, die begon in 2020, zijn in het hele boek verwerkt.
Overheidsfinanciën is bij uitstek geschikt voor economische studierichtingen in het hoger beroepsonderwijs, maar kan ook gebruikt worden aan bestuur academies en voor gevorderde studenten Politicologie, Bestuurskunde, Rechten, Sociologie en Gezondheidswetenschappen.