• Overzichtelijk en compleet;
• waardevol model voor de praktijk;
• to-the-point, actueel en zeer studentvriendelijk.
Omdat moderne organisaties zich voortdurend moeten ontwikkelen, zou iedere opleiding aandacht moeten besteden aan changemanagement. In het studieboek Change Management staat een praktisch integraal veranderingsmodel centraal, waarmee studenten leren hoe een veranderingsproces met succes ingericht kan worden. Én hoe zij zelf veranderkundig onderzoek kunnen doen om het gewenste resultaat te bereiken.
Het boek behandelt onder andere het analyseren van de huidige organisatorische situatie en de daaruit voortvloeiende gewenste veranderingen naar beleids-, functie- en gedragsniveau, en de factoren die helpen om de gewenste verandering mogelijk te maken of de verandering juist belemmeren. Hierbij wordt nadrukkelijk ingegaan op het onderhouden van netwerken van alle betrokkenen en de rol van de leider.
Het boek is zeer helder geschreven en voorzien van praktische aanwijzingen voor studenten.
In deze zevende editie van Change Management zijn de veranderinzichten van de laatste jaren verwerkt. Het is een compact leerboek vol met nieuwe en recente voorbeelden en cases die de leerstof nog dichter bij de student brengen. Om die reden zijn de integrale cases verplaatst naar de website, waar ze samen met de vragen, oefeningen en cases studenten helpen om de theorie eigen te maken. Agile, Lean en Six Sigma komen aan bod en er is aandacht voor eigentijdse interventies zoals Storytelling, Corporate tribe (antropologische aanpak) en Leiderschapsbenadering.
Veel modellen zijn toegankelijk gemaakt voor de studenten, door middel van kant en klare sjablonen en formulieren.
Change Management is geschikt voor derde- of vierdejaars hbo-studenten aan de opleidingen Bedrijfskunde MER, Marketing, Human Resource Management en Toegepaste Psychologie.
Jan Lubberding heeft Economie en Sociologie gestudeerd en ruime ervaring opgedaan op het terrein van Personeel en Organisatie, als P&O-manager en -docent. Hij was docent en hoofd van de sectie Organisatiekunde op de Saxion Hogeschool, coördinator van de opleiding Hoger Management en projectleider van de post-hbo-opleiding Management Consultancy. Hij is zelfstandig organisatieadviseur, waarbij hij zich vooral richt op de ontwikkeling en uitvoering van management-developmentprogramma's. Vanuit die invalshoek is hij vertrouwd met veranderingsvraagstukken.
Rob van Stratum is zijn loopbaan gestart in de IT en werkte daarna als logistiek manager en consultant om uiteindelijk te eindigen als Program Manager en MT-lid bij Fontys Hogeschool ICT. Momenteel is hij gastdocent en managementtrainer in Supply Chain Management.
Erik Kaptein is al ruim 10 jaar principal consultant van het veranderingsadviesbureau gewoon-HR en co-auteur van het succesvolle boek De Fluitende Leider.