Basisboek Facilitymanagement introduceert het facilitaire vakgebied. Het geeft antwoord op vragen als: Wat is facility management? Wat doet een facility- professional? Wat zijn facilitaire producten en diensten? Hoe richt je een facilitaire organisatie in en hoe manage je dienstverleningsprocessen? Wat zijn hoofddashboardmeters van facilitymanagement? Het boek sluit aan op de actualiteit en definieert de nieuwe rollen voor facility-professionals in de toekomst.
In deze geheel herziene editie is het accent verlegd naar de dynamiek van de maatschappij en de uitdagingen waar de facility-professional mee te maken krijgt. Er is speciale aandacht voor het belang van gastvrijheid en er is een aantal nieuwe modellen geïntroduceerd. Het vakgebied professionaliseert snel; het denken over toegevoegde waarde is de nieuwe standaard. Daar wordt in de nieuwe editie in elk hoofdstuk extra aandacht aan besteed.
Bij dit studieboek hoort een rijke digitale leeromgeving, Prepzone. (in de tekst de exacte titel-URL invoegen, deze is te vinden op: https://campagnes.noordhoffuitgevers.nl/prepzone-titellijst/)
Met Prepzone kunnen studenten zich slim voorbereiden op tentamens dankzij oefentoetsen, video’s en begrippentrainers. Ze krijgen twee jaar toegang tot Prepzone met de code voorin hun nieuwe boek. Docenten kunnen met Prepzone profiteren van extra lesmateriaal, opdrachten, collegesheets en casuïstiek door in te loggen met hun Noordhoff docentaccount.
Doelgroep
Dit boek is bestemd voor alle bachelor-opleidingen facilitymanagement, hotel-, event-, vastgoedmanagement en makelaardij. Het is ook geschikt voor het mbo in de tweede fase. Daarnaast kan het gebruikt worden voor alle cursussen die de werkomgeving betreffen, zoals avond- of deeltijdopleidingen (LOI, Open Universiteit). Defensie heeft het boek landelijk gebruikt. Middelbare scholen kunnen het boek gebruiken in het kader van studiekeuze.
De auteurs
Bernard Drion is meerdere decennia werkzaam geweest als consultant op het gebied van facilitymanagement en combineerde dat met het lectoraat Facilitymanagement bij Breda University of Applied Sciences (BUas).
Hester van Sprang is allround facility-professional die na diverse advies- en managementfuncties in profit en non-profit sector, de overstap heeft gemaakt naar het onderwijs. Ze is hoofddocent en onderzoeker bij Saxion, docent strategisch facility management en strategisch gebouwmanagement aan Saxion Master Facility & Real Estate Management en werkt als senior onderzoeker bij het Lectoraat Hospitality in Netwerken. Daarnaast is ze actief als zelfstandig adviseur op het gebied van strategische huisvestingsvraagstukken.