- Heldere inleiding in het vermogensrecht;
- praktijkgerichte insteek door de vele herkenbare voorbeelden;
- didactische opzet met uitgebreid oefenmateriaal.
Grondslagen Vermogensrecht vormt al dertig jaar een toonaangevend en sterk juridisch fundament voor studenten in diverse hbo-domeinen. Het boek legt het recht uit aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de beroepspraktijk en het dagelijks leven. Door de didactische opzet is het boek uitstekend geschikt voor klassikaal onderwijs en zelfstudie.
Na een inleiding tot het recht, worden de volgende thema’s behandeld: vermogensrecht, de overdracht, pand en hypotheek, de rechtshandeling, de (on)rechtmatige daad, de verbintenis, de nakoming en niet-nakoming, de schadevergoeding en tot slot de koopovereenkomst, de huurovereenkomst en de arbeidsovereenkomst.
In de herziene, twaalfde editie van Grondslagen Vermogensrecht zijn de tekst, voorbeelden en vragen geactualiseerd vanuit het juridisch perspectief en vanuit het perspectief van de Sustainable Development Goals (SDG's).
Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven
“Het doel van Grondslagen Vermogensrecht is studenten de relatie te laten zien tussen het leven van alledag en de juridische benadering ervan.”
Grondslagen Vermogensrecht is geschikt voor opleidingen waarvan recht onderdeel is. In Grondslagen Vermogensrecht staat een inleiding tot het recht en het vermogens- en verbintenissenrecht centraal.
Bij dit studieboek hoort een uitgebreide digitale leeromgeving voor studenten. Op grondslagvermogensrecht.noordhoff.nl is al het studiemateriaal te vinden.
Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van https://toetsopmaat.nl/. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ten behoeve van de 12e editie zijn er diverse nieuwe vragen toegevoegd. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar waarmee studenten nog niet hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.
Annemiek M.M. van Zeijl heeft Nederlands recht gestudeerd. Ze was meer dan 30 jaar werkzaam als docent recht aan de Hogeschool voor Economische Studies te Amsterdam en de economische en juridische afdelingen van de Hogeschool van Amsterdam. Ook is ze auteur van diverse juridische boeken.
Michiel P.L. Adriaansen is werkzaam als docent recht bij Avans Hogeschool bij diverse opleidingen in het economische domein. Daarnaast is hij docent bij de opleiding Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is daar eveneens betrokken bij het deficiëntieprogramma van de register accountancy opleiding, de opleiding registercontroller en de mastercourse financiële planning.