Geld, internationale economische betrekkingen en bedrijfsomgeving / Druk 9 (e-book)

Voorzijde
64,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001079857
Uitgever: Noordhoff
Auteur: Ad Marijs Wim Hulleman
Druk: 9
Pagina's: 332
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
Vervanger van: 9789001590994
NUR: Algemene economie

• Biedt de basisprincipes van de monetaire economie;

• geeft studenten een actueel overzicht van de ontwikkelingen in de financiële wereld;

• uitgebreide digitale ondersteuning voor student en docent.

In Geld, Internationale Economische Betrekkingen en bedrijfsomgeving worden de Europese monetaire verhoudingen, de ontwikkelingen in de mondialisering en de risico's voor ondernemingen die daaruit voortvloeien beschreven. Het boek geeft inzicht in de manier waarop ondernemingen de nadelige gevolgen hiervan voor het ondernemingsresultaat kunnen vermijden door middel van beleid.

De theorie uit de eerste hoofdstukken wordt in de latere hoofdstukken praktisch toegepast op het gebruik in financiële en treasury-afdelingen van ondernemingen en overheidsorganisaties. Uitgangspunt van het boek is dat studenten zelfstandig met het boek kunnen werken. Ingewikkelde vakterminologie en wiskundige analysetechnieken zijn zoveel mogelijk achterwege gelaten, waardoor het boek zeer studentvriendelijk is.

In deze vernieuwde, negende editie zijn cijfers en bijbehorende teksten volledig geactualiseerd.

Geld, Internationale Economische Betrekkingen en bedrijfsomgeving is geschikt voor de hoofdfase van onder andere de opleidingen Finance & Control, Accountancy, Commerciële Economie en Bedrijfskunde.

Op de ondersteunende website vinden studenten oefentoetsen met inhoudelijke feedback en studieadvies. De website bevat verder een begrippentrainer, leerdoelen en samenvattingen per hoofdstuk. Voor docenten is een docentenhandleiding opgenomen en zijn PowerPoints te vinden met tabellen en figuren per hoofdstuk.

Ad Marijs en Wim Hulleman zijn beiden jarenlang als docent algemene economie verbonden (geweest) aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Zij schrijven al 25 jaar over dit onderwerp.