Grondige kennismaking met het deelgebied verbintenissenrecht;
volop kennis- en toepassingsvragen, samenvattingen en kernbegrippenlijsten bij elk hoofdstuk;
bijgewerkt op basis van de nieuwste ontwikkelingen in het verbintenissenrecht.
Aan de hand van actuele, pakkende praktijkvoorbeelden en casussen behandelt Praktisch Verbintenissenrecht de basisbeginselen van het rechtsgebied. Onderwerpen als rechtsfeiten, rechtshandelingen en overeenkomsten, nietigheid en vernietigbaarheid, nakoming en opschorting, niet-nakoming en schadevergoeding en onrechtmatige daad, komen aan bod. Elk hoofdstuk is doorspekt met tussenvragen en ieder hoofdstuk sluit af met studie-eindvragen, bestaande uit een casus met toepassingsvragen. De grote verscheidenheid aan vragen maakt het studenten makkelijk om hun kennis en vaardigheden te toetsen.
Deze vierde editie is geüpdatet op basis van de meest recente ontwikkelingen in het verbintenissenrecht. Zo zijn alle vragen, voorbeelden en casussen vernieuwd zodat ze aansluiten op de actualiteit.
Doelgroep
Praktisch Verbintenissenrecht is uitermate geschikt voor de propedeutische- en hoofdfase van de opleiding HBO Rechten. Daarnaast zou het gebruikt kunnen worden in de hbo-opleiding Bedrijfskunde.
Digitale leeromgeving
Met dit boek krijgen jij en je studenten toegang tot de uitgebreide online omgeving van studiemeister. Als docent krijg je de beschikking over een breed aanbod aan collegematerialen, zoals extra oefeningen, casussen en presentaties die eenvoudig op maat kunnen worden aangeboden. Je studenten verdiepen hun kennis en verbeteren hun vaardigheden met uitlegvideo's, samenvattingen, toetsvragen en begrippentrainers. Zo zijn je studenten goed voorbereid en kun jij tijdens de lessen de verdieping opzoeken!
Over de auteur
Charlotte Phillips werkte na haar rechtenstudie als advocaat in de algemene praktijk en bij het gerechtshof in Amsterdam. Daarna maakte ze de overstap naar het onderwijs als docent Recht aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel is ze rechter en auteur van diverse studieboeken voor het hoger juridisch onderwijs.