De verdwijningen van Londres 38

Over Pinochet in Engeland en een nazi in Patagoniƫ

Voorzijde
32,99
Leverbaar vanaf 3 april 2025
+
Bestel
ISBN: 9789000376742
Uitgever: Spectrum
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Philippe Sands
Druk: 1
Pagina's: 480
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2025
NUR: Literaire non-fictie algemeen Moderne geschiedenis (1870-heden)

Hoe een oud-SS-officier invloed had op het regime van dictator Pinochet – van de auteur van de bestseller De rattenlijn

In zijn nieuwe boek vertelt bestsellerauteur Philippe Sands het opzienbarende verhaal over de Chileense dictator Augusto Pinochet, oud-SS-officier Walter Rauff en de sinistere verbanden tussen deze twee mannen. Rauff, die in de Tweede Wereldoorlog een sleutelrol speelde bij de ontwikkeling van mobiele gaswagens, wist zijn straf te ontvluchten en zette zijn leven voort in Chili. Maar vanaf het moment dat geruchten de ronde deden over Rauffs betrokkenheid bij de misdaden van Pinochet en de verdwijningen die Chili teisterden, ontvouwt zich een huiveringwekkend verhaal.

Wanneer Sands in 1998 bij de arrestatie van Pinochet in Londen wordt aangewezen om de dictator te adviseren, kiest hij er in plaats daarvan voor om als jurist voor Human Rights Watch onderzoek te doen naar de banden tussen Rauff en Pinochet. In De verdwijningen van Londres 38 onthult hij voor het eerst het verborgen dubbelverhaal over het verontrustende verband tussen de verschrikkelijke gebeurtenissen in de jaren 40 en die in onze eigen tijd.

Philippe Sands is hoogleraar Internationaal Recht aan University College Londen en gasthoogleraar aan Harvard Law School. Daarnaast was hij als advocaat betrokken bij een groot aantal van de belangrijkste internationale strafzaken van de afgelopen jaren. Van zijn hand verschenen onder andere de bestsellers Oost-Weststraat en De rattenlijn.

Over De rattenlijn:

'Een rijkgeschakeerd verhaal met personages die volop tot de verbeelding spreken. De rattenlijn is een geschiedenisboek, liefdesverhaal en "spionageroman" in één.' ••••• NRC

Over Oost-weststraat:

'Meesterlijk geschreven. [...] Dagboeken, gecodeerde brieven en geheime documenten zijn hier in elkaar gewikkeld en worden door een meesterbrein ontleed.' Cees Nooteboom in De Groene Amsterdammer