Synopsis:
Sabrina zit vast in haar verkrachtingsverhaal. Ontelbare flashbacks en hevige angst vormen haar tot een gecamoufleerde lijder. Ze probeert het leven te leven maar elke inspanning tot ‘een beter leven’ wordt verhinderd door die ene herinnering. De veel te lang uitgestelde afspraak bij de psycholoog moet een uitweg bieden maar ze vindt er geen vertrouwen en kan niet praten. Ja, knikt ze op de vraag of er zelfmoordgedachten zijn en op basis van dat antwoord wordt ze gecolloqueerd. Zonder een daadwerkelijke zelfmoordpoging, zonder controleverlies en zonder enige verslaving wordt ze onaangekondigd opgehaald op haar werk en opgesloten. Die verplichte opsluiting brengt nog meer trauma, de vernederingen en het niet geloofd worden dwingen haar bijna echt naar het verlangen om op te geven of om zichzelf levenslang te verdoven. Tot ze na de opsluiting in contact wordt gebracht met een bijzondere vrouw, Dokter Patricia Vanoutrive.
Review:
‘De ontsluiting’ is niet zomaar het zoveelste verhaal over een overlever van seksueel geweld. Als lezer word je meegenomen op de lange moeilijke weg naar aanvaarding. Het boek houdt ook een spiegel voor aan de hulpverleners van de geestelijke gezondheidszorg. Onvoldoende kennis over trauma zorgt er vaak voor dat er nog meer schade wordt aangericht. Dit boek geeft hoop en kan voor getroffenen de aanzet zijn om hun eigen zoektocht te starten.’
Ann Van Ingelghem, psychotherapeute en auteur van het boek 'Van verkracht naar veerkracht'.
Bio:
Sabrina Duyck (1973) debuteert met haar autobiografisch boek ‘De Ontsluiting’. Ze is partner, mama en verpleegster in een artsenteam, een grote ‘wijsheid zoeker’ die graag op een diep niveau verbindt met zielsverwanten. Haar voelen is zeer krachtig en ondanks haar levensverhaal blijft ze geloven in zachtheid én liefde. Ze droomt ervan om bij te dragen aan meer bewustwording bij de mens en hoopt dat dit boek mag vooruithelpen.