Zoekfilters
Resultaten (8)
maandag verzonden
het GROEN(t)E boekje
365 dagen zaaien, kweken, oogsten
2017 || Hardcover || Paul Matson e.a. || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
365 dagen zaaien, kweken, oogsten
Met het GROEN(t)E boekje in de hand ga je praktisch aan de slag om het hele jaar door gebruik te maken van je groentetuin. Of je nu een lap grond hebt van 50 vierkante meter of op je balkon je eigen groenten wilt verbouwen. Van bladgroenten & sla, sperziebonen & co; kool, wortels & knollen tot en met kruiden & eetbare bloemen.
Kweek verschillende rassen pluksla in een pot en vermijd de zakken slamelange in het koelschap van de supermarkt. Ontdek dat bieslook,...
maandag verzonden
Een jaar in de moestuin
groente en fruit uit eigen tuin
2022 || Hardcover || Lucy Chamberlain || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Met Een jaar in de moestuin heeft de gebruiker
een praktisch en overzichtelijk boekwerk in bezit
voor jarenlang moestuinplezier. Voor beginners en
gevorderden, voor mensen met een lapje grond,
(postzegel)tuintje of balkon. Van A tot Z leer je
optimaal moestuinieren.
Teel je eigen groente, fruit en kruiden en leer goed
te plannen. Welke gewassen zijn de beste keuze
voor de beschikbare ruimte? Hoe bereid je de grond
voor en wat is het voordeel van telen in potten en
bakken? Hoe voorkom je plage...
maandag verzonden
Tuinieren doe je zo
handboek voor beginners (en gevorderden)
2021 || Hardcover || Royal Horticultural Society || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Tuinieren is in 2020 door veel mensen herontdekt en deze trend zet door. Omdat niemand met groene vingers is geboren, is een praktisch how to-tuinboek essentieel om de tuin te creëren die je voor ogen hebt. Een tuin die het hele jaar rond er weelderig bijstaat vereist basiskennis. Met dit heldere naslagwerk kunnen alle beginners – of gevorderden die meer willen weten – direct aan de slag.
Begin bij het begin: heb je een kale tuin bij je zojuist betrokken nieuwbouwhuis of een volgroeide t...
maandag verzonden
Een jaar in de tuin
tuinieren van maand tot maand
2020 || Hardcover || Ian Spence || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Hét standaardwerk voor tuiniers nu geactualiseerdWat is de beste tijd om de rozenstruiken te snoeien? Wanneer moeten planten beschermd worden tegen veranderende weersomstandigheden? Hoe houd je je gazon weelderig en goed gevoed? Met de bestseller Een jaar in de tuin van tuinexpert Ian Spence houd je het hele jaar je tuin in de beste conditie!Deze nieuwe, volledig geactualiseerde editie neemt je systematisch het jaar door, waarbij ieder hoofdstuk een maand behandelt. Met aandacht voor de bela...
maandag verzonden
Slim tuinieren doe je zo
de budget- en onderhoudsvriendelijke tuin
2022 || Hardcover || Matthew Pottage || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Je saaie tuin zonder al te veel moeite en geld
omtoveren tot een waar paradijs; hoe doe je dat?
Er zijn meerdere redenen om niet al te rigoureus
de tuin aan te pakken zoals budget, tijd of het feit
dat je huurt of ergens tijdelijk woont in afwachting
van je droomhuis. Voor mensen die flexibel en
budgetvriendelijk willen tuinieren, en voor mensen
die van hun (tijdelijke) tuin een droomtuin willen
maken, is dit het ideale tuinboek.
Denk niet in beperkingen maar in oplossingen:
maak van je lelij...
maandag verzonden
Lees dit boek en word een toptuinier
2024 || Hardcover || Simon Akeroyd e.a. || Good Cook B.V.
Lees dit boek en word een toptuinier
De titel klinkt misschien ambitieus of gewaagd,
maar tegen het einde van dit boek kan écht iedereen
tuinieren. Zowel de botanicus in de dop als mensen
met (niet zulke) groene vingers. De 12 gemakkelijk
te volgen hoofdstukken leggen alle basisprincipes uit
van succesvol en stressvrij tuinieren.
Hoe ontwerp je een tuin en waar dien je rekening mee
te houden bij de beplanting? Maar ook het plantenonderhoud
en snoeitechnieken, van fruitbomen tot
rozenstruiken...
maandag verzonden
De inmaaktuin
365 dagen eten uit eigen tuin
2024 || Hardcover || Jo Turner || Good Cook B.V.
Met De inmaaktuin heb je dé gids in handen om van
moestuinoverschotten 365 dagen per jaar te genieten.
Per groente- en fruitsoort zie je in een overzicht niet
alleen de conserveringsmethoden, maar ook wanneer
je moet zaaien en wat de gewassen nodig hebben
tijdens het opkweken tot en met het oogsten. Ook
uitleg over het kweken en conserveren van kruiden
en specerijen ontbreekt niet.
Leer alles over de diverse conserveringstechnieken:
van inleggen, bottelen, wecken tot en met fermenteren.
Ga a...
maandag verzonden
Over rot
het handboek voor fermenteren
2019 || Hardcover || Meneer Wateetons || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Must have: geactualiseerde editie van 'Over Rot'.
Hét Nederlandse standaardwerk over fermenteren is geactualiseerd. 'Over Rot 2.0' bevat tientallen nieuwe recepten, feitjes en weetjes, gaat dieper in op de culinaire toepasbaarheid van je gefermenteerde producten, en bevat een volledig nieuw katern met een overzicht van fermentatietechnieken uit alle delen van de wereld. Met maar liefst 400 pagina's bevat het 25% meer informatie!
Kom alles te weten over het fermenteren van groenten, vlees, v...