Zoekfilters
Resultaten (6)
maandag verzonden
Inmaken
Groente, fruit, diversen
2020 || Hardcover || Jonah Freud e.a. || Nijgh & Van Ditmar
Wat doe je met tomaten die echt op moeten voordat ze rot zijn? Wat moet je maken van leftover vijgen? Allemaal redenen om fruit en groenten in te maken, snel gedaan en altijd handig om op een later tijdstip uit de kast te halen. De laatste jaren ligt de nadruk op eten fermenteren, roken en drogen, en krijgt het maken van jam, zuur, chutney en siroop als manier om voedsel langer houdbaar te maken helaas minder aandacht. Inmaken brengt hier verandering in.
Jonah Freud en Noni Kooiman geven in d...
maandag verzonden
Inmaken & Fermenteren
2022 || Hardcover || Petra Casparek || Deltas Chantecler || met inkijkexemplaar
Inmaken en fermenteren. Genieten van kleurrijke schatten uit de voorraad!Experimenteer met inheemse groenten en fruit als die op hun lekkerst zijn! Ontdek nieuwe en vergeten smaakwerelden en geniet het hele jaar van zelfgemaakte producten! Ingelegde komkommer, gefermenteerde kool en kimchi, perziken met rozemarijn en gedroogde appelringen uit de eigen keuken zijn nergens mee te vergelijken en goed voor de gezondheid.Alles om mee te beginnen...... basiskennis over inleggen, inmaken, fermentere...
maandag verzonden
Zuurgoed
Zelf groente en fruit fermenteren
2022 || Hardcover || Sanne Zwart || Terra
Wat te doen met restjes groenten? Weggooien is zonde, dat moet anders kunnen! Sanne Zwart is fermentatie-expert en oprichter van RotPot® in Rotterdam. Zij biedt met Zuurgoed een praktisch basisboek over fermenteren voor iedereen die thuis aan de slag wil gaan. Want fermenteren is de ideale manier om de restjes uit je koelkast te transformeren tot heerlijk tafelzuur. Het is leuk om te doen, levert bijzondere, gezonde en supersmaakvolle producten op en voorkomt voedselverspilling. In dit boek ...
maandag verzonden
Groenten fermenteren
Van seizoen tot seizoen
2021 || Hardcover || Sam Dewilde e.a. || Samenwerkende Uitgevers VOF || met inkijkexemplaar
Ontdek in Groenten fermenteren hoe je eenvoudig en veilig seizoensgroenten fermenteert én hoe je deze fermenten gebruikt als smaakmakers in gerechten.
Groenten, zout en een pot waarin je die ingrediënten verzamelt: meer heb je niet nodig om aan de slag te gaan met fermenteren. Het boek Groenten fermenteren doet glashelder uit de doeken hoe je groenten fermenteert aan de hand van de droge methode en de natte methode. Heb je de basis onder de knie, dan kun je volop spelen met smaak, kleur en...
maandag verzonden
De inmaaktuin
365 dagen eten uit eigen tuin
2024 || Hardcover || Jo Turner || Good Cook B.V.
Met De inmaaktuin heb je dé gids in handen om van
moestuinoverschotten 365 dagen per jaar te genieten.
Per groente- en fruitsoort zie je in een overzicht niet
alleen de conserveringsmethoden, maar ook wanneer
je moet zaaien en wat de gewassen nodig hebben
tijdens het opkweken tot en met het oogsten. Ook
uitleg over het kweken en conserveren van kruiden
en specerijen ontbreekt niet.
Leer alles over de diverse conserveringstechnieken:
van inleggen, bottelen, wecken tot en met fermenteren.
Ga a...
maandag verzonden
Over rot
het handboek voor fermenteren
2019 || Hardcover || Meneer Wateetons || Good Cook B.V. || met inkijkexemplaar
Must have: geactualiseerde editie van 'Over Rot'.
Hét Nederlandse standaardwerk over fermenteren is geactualiseerd. 'Over Rot 2.0' bevat tientallen nieuwe recepten, feitjes en weetjes, gaat dieper in op de culinaire toepasbaarheid van je gefermenteerde producten, en bevat een volledig nieuw katern met een overzicht van fermentatietechnieken uit alle delen van de wereld. Met maar liefst 400 pagina's bevat het 25% meer informatie!
Kom alles te weten over het fermenteren van groenten, vlees, v...