Zoekfilters
Voeding en Dietetiek (9)
vandaag verzonden
Dit is onderzoek! / Druk 3
2019 || Hardcover || Ben Baarda || Noordhoff || met inkijkexemplaar || ook als eBook
- Toegankelijke en enthousiasmerende gids voor praktijkgericht kwalitatief en kwantitatief onderzoek;
- behandelt de essentie van onderzoek in vier praktische stappen;
- met handige checklists voor het zelf opzetten en uitvoeren van onderzoek.
Dit is onderzoek! leert hbo-studenten in vier stappen onderzoek doen. Het boek behandelt kort en krachtig de theorie en de praktijk van onderzoek en bevat een schat aan onderzoeksvoorbeelden, direct toepasbaar bij projecten, stage- en afstudeeropdrachte...
maandag verzonden
Over eten en koken
wetenschap en cultuur in de keuken
2023 || Hardcover || Harold McGee || Nieuw Amsterdam || met inkijkexemplaar
Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pan...
maandag verzonden
Gezondheidsbevordering en leefstijl / Druk 2
Een praktische inleiding
2022 || Paperback || Jeroen de Greeff e.a. || Boom || met inkijkexemplaar
We leven in Nederland steeds langer en over het algemeen gezonder. Niettemin nemen welvaartsziekten als gevolg van een ongezonde leefstijl, zoals obesitas en diabetes type 2, toe. Daarnaast is het verschil in levensverwachting tussen lager- en hogeropgeleiden groot.
Goede zorg is van groot belang bij het terugdringen van gezondheidsverschillen en welvaartsziekten maar is niet voldoende. Het begint op school, op het werk en in de wijk: daar valt voor zorgprofessionals de meeste winst te behale...
maandag verzonden
Anatomie en fysiologie incl. online / Druk 5
2022 || Paperback || Ludo Grégoire e.a. || ThiemeMeulenhoff bv || met inkijkexemplaar
Anatomie en Fysiologie is hét studieboek en naslagwerk voor beroepen in de gezondheidszorg en de sport. Dit boek behandelt de bouw en de functie van het menselijk lichaam in hun samenhang. Het boek is ontwikkeld vanuit en voor de Nederlandse en Vlaamse onderwijspraktijk.
Met behoud van de vertrouwde kwaliteit biedt deze vijfde druk opnieuw meerwaarde:
• Recente inhoudelijke en didactisch-methodische inzichten;
• Het hoofdstuk Ontwikkeling is aangevuld met de veroudering van alle tien org...
maandag verzonden
Dit is marketing! / Druk 3
2018 || Paperback || Loek ten Berge e.a. || Coutinho || ook als eBook
Marketing wordt vaak gezien als een synoniem voor reclame. Natuurlijk is reclame belangrijk, maar het is slechts een klein onderdeel van het brede spectrum dat marketing heet. Dit boek behandelt al die facetten en laat studenten op een toegankelijke manier kennismaken met de wereld van marketing.
Dit is marketing! bevat alle verplichte stof voor het NIMA A Marketing examen en is opgedeeld in drie overzichtelijke delen. In deel 1 wordt de marketingfilosofie behandelt met behulp van basisbegrip...
vandaag verzonden
Understanding Normal and Clinical Nutrition / 12th edition
2020 || Hardcover || Kathryn Pinna e.a. || Cengage Learning
Nourish your mind with UNDERSTANDING NORMAL AND CLINICAL NUTRITION, 12th Edition! Start by learning about normal nutrition, including the effects of food and nutrients on your mental and physical health, and then turn your focus to the clinical side of nutrition and the therapeutic care of people with health problems. Packed with practical information and resources, this text is designed to help you understand and apply nutrition concepts to your daily life as well as to clinical settings. Fe...
maandag verzonden
Ons voedsel / Druk 6
over wat erin zit, hoe het wordt gemaakt en wat het met ons doet
2016 || Hardcover || Frans M. de Jong || Fontaine uitgevers
Ons voedsel,over wat erin zit, hoe het wordt gemaakt & wat het met ons doet.
We staan in de huidige tijd ver af van ons dagelijks brood: vaak hebben we eigenlijk geen idee van de oorsprong van ons voedsel. Niet zo verwonderlijk, met alle 'hightech foods' die op de markt worden gebracht. Het enorme aanbod en slimme marketingtrucs maken het de consument niet gemakkelijk om dagelijks verantwoorde keuzes te maken.
Dit unieke naslagwerk bevat alle informatie over ons voedsel: wat erin zit, hoe he...
maandag verzonden
Kook ook / Druk 8
het meest complete basiskookboek met productinformatie, alle basistechnieken en meer dan 1400 recepten
2008 || Hardcover || I. van Blommestein e.a. || Inmerc
Kook ook
Hét basiskookboek! meer dan 1400 recepten Al meer dan 150.000 ex. verkocht
* Bijna 500 pagina's
* Beste basiskookboek volgens de Consumentenbond!
Het boek bevat een schat aan onmisbare informatie voor iedere beginnende of ervaren thuiskok: actuele productinformatie, culinaire basistechnieken en maar liefst 1400 smakelijke recepten en variatiemogelijkheden. De ruime hoeveelheid illustraties (o.a. stap-voor-stap foto's bij ingewikkelde kooktechnieken) maakt Kook ook tot de indeale keu...
maandag verzonden
Anatomie en fysiologie met MyLab / Editie 8
2020 || Hardcover || Frederic H. Martini e.a. || Pearson Benelux B.V. || met inkijkexemplaar || ook als eBook
Anatomie en fysiologie: Een inleiding is een uitgebreide kennismaking met de grondslagen, kernbegrippen en gespecialiseerde termen die van wezenlijk belang zijn voor inzicht in de bouw en werking van het menselijk lichaam.
Dit boek biedt je alle noodzakelijke basiskennis van de anatomie en fysiologie. Het bespreekt stapsgewijs en tot in detail organen en lichaamsdelen, hun werking en wat er gebeurt als ze niet of niet goed werken. Daarnaast biedt het boek hulp bij het interpreteren van infor...