Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (2)
morgen verzonden
Oude granen, nieuw brood
2020 || Paperback || Ineke Berentschot e.a. || Groene boeken Jan van Arkel || met inkijkexemplaar
Dit boek is geschikt voor de thuisbakkers en voor de professionele bakkers, die met oude granen en met Nederlands graan willen werken. Het boek reikt allerlei technieken aan om van deze granen mooi brood te bakken.
In het boek staan 55 broodrecepten. De granen die de hoofdrol spelen: eenkoorn, emmer, rivet, spelt en gewone tarwe, als ook rogge en tritordeum. Het boek bevat ook recepten voor glutenarme en glutenvrije broden, met bijvoorbeeld haver, gerst en boekweit.
Het boek is ook bestemd vo...
morgen verzonden
Eten tot het op is
’s Wereld meest zeldzame voedsel
2023 || Hardcover || Dan Saladino || Mazirel Pers
Van een kleine karmozijn peer in het westen van Engeland tot pistachenoten uit Syrië of een blaarkopkoe in Nederland, er zijn duizenden voedingsmiddelen die voor altijd verloren dreigen te gaan. Dan Saladino reist de wereld rond om hun verhalen te onthullen en ontmoet pionierende boeren, wetenschappers, koks, producenten en inheemse gemeenschappen die voedseltradities verdedigen en vechten voor verandering.
Eten tot het op is gaat over het behoud van gastronomisch erfgoed, over de crisis waa...