Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (2)
morgen verzonden
Dineren in Rome
Een geschiedenis van de Romeinse wereld in één maaltijd
2023 || Paperback || Andreas Viestad || Uitgeverij Noordboek
Onder het genot van een typisch Romeinse maaltijd in een klassiek Romeins restaurant neemt Viestad ons mee op een culinaire reis, gerecht voor gerecht, door de wereldgeschiedenis en de geschiedenis van De Eeuwige Stad. Dit is het verhaal over hoe een klein dorp op een onwaarschijnlijke plaats het centrum werd van het
grootste rijk dat de wereld ooit heeft gekend. We leren welke rol tarwe en zout speelden in die transformatie, hoe de smaak van gegrild voedsel ertoe bijdroeg dat we mens werden,...
morgen verzonden
Wat schaft de put?
2024 || Paperback || Jeroen Van Vaerenbergh || Manteau
Run een zero waste keuken zoals de neanderthalers 45.000 jaar geleden. Ga wildplukken met de jagerverzamelaars in het bos. Licht het deksel van Romeinse en middeleeuwse potten en ontdek dat culinaire buzzwoorden als zuurdesem, amandelmelk en vissaus niet meer zijn dan een echo van het verleden.
Niemand geeft je meer zin in oude kost dan De Foodarcheoloog, Jeroen Van Vaerenbergh. Fans van Het verhaal van Vlaanderen kennen hem als dé specialist van onze eetgeschiedenis.
In zijn debuut Wa...