Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (2)
Lekker vies
het verhaal van onze smaak in 52 ingrediënten en gerechten
2025 || Paperback || Klaartje Scheepers || Atlas Contact
Waarom kunnen we van sommige gerechten geen genoeg krijgen, maar gruwelen we van andere eetbare dingen? En wat zeggen onze smaakvoorkeuren over wie we zijn? Dat onderzoekt Klaartje Scheepers in Lekker vies aan de hand van 52 gerechten, van A(ndijviestamppot) tot Z(uur op je haring). Ze is gefascineerd door de manier waarop onze geschiedenis, cultuur, evolutie, biologie en persoonlijke herinneringen onze eetgewoontes vormen. Zo maakt nostalgie dat we genieten van een broodje bal uit de voetbal...
morgen verzonden
Van aardappel tot avocado
Allerhande en zeventig jaar Nederlanse eetcultuur
2021 || Paperback || Klaartje Scheepers || Atlas Contact || met inkijkexemplaar
De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-fi lialen – super-markten waren er nog niet – huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een heel lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954, en aan de andere kant een bord van nu. Achter al die borden zi...