Zoekfilters
Resultaten (6)
morgen verzonden
Oestersalons, bakkeljauwbitterballen en donutzaken
De veranderende eetcultuur in de lage landen
2023 || Paperback || Janno Lanjouw || Gennep B.V., Uitgeverij Van
morgen verzonden
Klappen opvangen, veerkracht tonen
Bijdragen aan oplossingen voor het voedselvraagstuk
2020 || Paperback || Janno Lanjouw || Gennep B.V., Uitgeverij Van
morgen verzonden
De buik van de stad 2019
Over de noodzaak van een nieuw voedselsysteem
2019 || Paperback || Janno Lanjouw || Gennep B.V., Uitgeverij Van
morgen verzonden
De buik van de stad
Perspectieven op voedsel, stad en land
2018 || Paperback || Hidde Boersma e.a. || Gennep B.V., Uitgeverij Van
Landschapspijn, verlies aan biodiversiteit, bodemdegradatie, ongezonde voeding - het voedselsysteem kraakt in zijn voegen.
De negatieve bijeffecten van het efficiënte en goedkope voedselsysteem dat opgebouwd is na de Tweede Wereldoorlog zijn groter geworden dan de voordelen. Iedereen die zich er mee bezig houdt, is het er over eens: dat moet anders.
Maar waar de urgentie en analyse gedeeld worden, lopen de meningen over hoe het dan wel moet sterk uiteen.
Deze bundel behandelt het voedselv...
morgen verzonden
Over Eten
Het voedselsysteem in woelige tijden
2020 || Paperback || Janno Lanjouw || Gennep B.V., Uitgeverij Van
morgen verzonden
Foerageren, fabrieksvoedsel en fruitvingers
De buik van de stad 4, Flevo Campus jaarboek
2022 || Paperback || Janno Lanjouw || Gennep B.V., Uitgeverij Van
Flevo Campus onderzoekt in deze bundel het verleden, het heden en de toekomst van het
eetgedrag van de stedeling. In negen essays behandelen vooraanstaande journalisten, wetenschappers,
denkers en kunstenaars uiteenlopende onderwerpen. Denk daarbij aan de invloed van restaurant Noma
op de huidige eetcultuur, een kleine geschiedenis van de rookworst, de betekenis van het mensen
recht op goed voedsel, de noodzaak om met al onze zintuigen te eten, de ontwikkeling van
volkstuintjes en de...