Zoekfilters
Praktische filosofie (4)
morgen verzonden
De Nieuwe Mens
over verdraagzaamheid
2018 || Paperback || Paul van Oyen || Villa Sophia || met inkijkexemplaar
DE NIEUWE MENS over verdraagzaamheid
Deze uitgave is gebaseerd op de sterke verwevenheid tussen de Christelijke traditie en de Vedische traditie uit het oude India. Ondanks de vele publicaties en documentaires over dit onderwerp blijft de ‘gevestigde kerk’ dit gegeven, ondanks alles, negeren. Dat is een groot gemis omdat de eenheid van broeder- en zusterschap overal gezocht wordt. De Nieuwe Mens is een Mensenzoon, - wij dus - die Jezus of enige andere goddelijke incarnatie, zoals Krishna,...
Wicked Philosophy
philosophy of Science and Vision Development for Complex Problems
2018 || Paperback || Coyan Tromp || Amsterdam University Press
Wicked Philosophy. Philosophy of Science and Vision Development for Complex Problems provides an overview of the philosophy of the natural sciences, the social sciences and the humanities, and explores how insights from these three domains can be integrated to help find solutions for the complex, 'wicked' problems we are currently facing. The core of a new science-based vision is complexity thinking, offering a meta-position for navigating alternative paradigms and making informed choices of ...
morgen verzonden
The New Man
On tolerance
2018 || Paperback || Paul van Oyen || Villa Sophia
THE NEW MAN
The idea of being born-again, of re-birth or becoming new transcends many religions or philosophies. Whether in life or death the concept of moving to a higher level of humanity is something that many have contemplated. Throughout history, we have seen the subject of being reborn. The Bible from the time of Jesus and Vedic scriptures show us that this is not a physical act but one of the human spirit.
In this book, renowned author and writer Paul van Oyen discusses the concept of...
morgen verzonden
Goed eten
filosofie van voeding en landbouw
2018 || Paperback || Michiel Korthals || Vantilt, Uitgeverij
Eten is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem over- gewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch anders moeten kunnen, maar de vraag is: hoe dan?
In Goed eten. Filosofie van voeding en landbouw behandelt Michiel Korthals deze vragen en ontwikkelt hij een model om de kloof tussen productie en consumptie te overbruggen. Directe verbi...